in

بی نظیربی نظیر افتضاحافتضاح ضعیفضعیف بامزهبامزه

زندگینامه پدر گرافیک ایران

zendeginame pedare graphic e iran

پدر شعر نو، پدر علم ریاضی، پدر گرافیک ایران، این ها و صدها مورد این چنین القابی هستند که به انسان های خلاق در هر رشته نسبت می دهیم. برخی از موارد اشخاصی که ابداع کننده سبکی و یا هنری باشند را پدر آن رشته می نامیم و گاهی هم شخصی را که موجب رشد و ارتقای یک ایده شود پدر نامیم. برای مثال پدر گرافیک ایران کسی است که بدون شک تحولی عظیم در گرافیک به وجود آورده و همه گرافیک را با نام وی مترادف می دانند. حال که صحبت از گرافیک شد می خواهم از پدر گرافیک ایران برایت بگویم.

گرافیک چیست؟

مرتضی ممیز

گرافیک هنر انتقال یک پیام  از طریق تصویر به مخاطب هست که با اهداف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی همراهه این اهداف ارتباط مستقیمی با نوع سفارش داره. گرافیک با دو شیوه سنتی یا دستی و هم چنین شیوه الکترونیکی و معاصر انجام میشه.

پدر گرافیک ایران کیست ؟

بیوگرافی پدر گرافیک ایران

صاحبنظران هنر گرافیک به اتفاق استاد مرتضی ممیز رو پدر گرافیک معاصر ایران می دونن. به عبارتی اصل گرافیک در ایران وجود داشته ولی استاد ممیز تونست این هنر رو با علم روز و با استفاده از کامپیوتر ارتقا بده.

مرتضی ممیز کیست؟

تدریس در دانشکده هنرهای زیبا

 

اگر کمی از کارهای هنری سر در بیاری حتما میدونی که مرتضی ممیز، تصویرگر، طراح گرافیک و استاد دانشگاه هستند که به پدر گرافیک ایران هم معروف هستند. رشته گرافیک به این صورتی که امروزه در دانشکده های هنر تدریس میشه به همت و تلاش اساتید عالیقدری همچون مرتضی ممیز و دیگران انجام شده.

زندگینامه پدر گرافیک ایران

پدر گرافیک در ایران کیست ؟

مرتضی ممیز زاده تهران در سال 1315 و فارغ التحصیل دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران هستش که برای ادامه تحصیل و تکمیل هنر نقاشی راهی فرانسه شد. دارای گواهینامه طراحی غرفه و ویترین و معماری از مدرسه عالی هنرهای تزیینی پاریس هست که به ایران برگشت و در سال 1348 پیشنهاد ایجاد رشته گرافیک رو برای اولین بار به دانشکده هنرهای زیبا مطرح کرد.

گرافیک معاصر و استاد مرتضی ممیز

گرافیک معاصر و استاد مرتضی ممیز

طراحی صحنه و لباس در تاتر، طراحی نشریات، طراحی جلد کتاب و پوستر برخی از کارهای ممیز است و نگارش های متعدد از جمله:  نگارش مقالات در حوزه گرافیک در ژورنال های معتبر بین المللی، نگارش مقالات و سخنرانی در مورد طراحی، گرافیک و پوستر. علاوه بر آن ایشان موسس و مدیر گروه گرافیک دانشکده هنرهای زیبا، مدرس طراحی و گرافیک، موسس و رییس هیئت مدیره انجمن طراحان گرافیک ایران، کارگردان، طراحی انیمیشن نیز بودند. ایشان در سن 69 سالگی بر اثر ابتلا به بیماری سرطان دارفانی را وداع گفتند.

می خوام نظرت رو در مورد تجلیل از کسانی که به نوعی در پیشرفت ایران سهیم بودند بدونم. فکر می کنی در زمان زنده بودن چطور میشه از انسان های فرهیخته به شایستگس قدردانی کرد؟ نظرت رو با دوستات در میون بزار.

1 دیدگاه

نظر بده

    مطلب های مرتبط

    1. مطلب مرتبط:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نویسنده: افسانه رجب پور

    افسانه هستم فعال،پر انرژی و علاقه مند به جستجو . از خوندن نظرت راجع به پست هام خوشحال میشم. اگه به موضوع خاصی علاقه مندی کافیه به من بگی تا در موردش از همه پرس و جو کنم و بهترین رو برات بنویسم .