in

افتضاحافتضاح بی نظیربی نظیر ضعیفضعیف بامزهبامزه

مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی کیست؟

مریم میرزاخانی ریاضیدان ایرانی کیست؟

مریم میرزاخانی کیست؟ اگه میخوای با ستاره پر فروغ دنیای ریاضیات آشنا بشی و ببینی چجوری تونسته موفق بشه، بهتره که این مطلب رو از دست ندی. در این مطلب به معرفی مریم میرزاخانی می پردازم و البته سعی می کنم از افتخاراتش بیشتر بهت بگم. این پروفسور و نابغه ایرانی تونسته باعث سربلندی و افتخاری برای همه ایرانیان باشه. این مطلب رو حتما بخون تا متوجه بشی که مریم میرزاخانی چه اسطوره بزرگی بوده و هست….

معرفی مریم میرزاخانی پروفسور و نابغه ریاضیات

مریم میرزاخانی از رویای نویسندگی تا مدال طلای المپیاد ریاضی

مریم میرزاخانی از رویای نویسندگی تا مدال طلای المپیاد ریاضی

مریم میرزاخانی در ۱۳ اردیبهشت ۱۳۵۶ در تهران متولد شد. پدرش، احمد میرزاخانی، مهندس الکترونیک و رئیس هیئت‌ مدیره‌ سازمان آموزشی نیکوکاری رعد بود. مریم بعد از تموم شدن دوره‌ دبستانش، وارد مدرسه‌ فرزانگان تهران میشه و دوره‌‌ دبیرستانش رو هم در همین مدرسه سپری میکنه. جالبه بدونی که مریم  در دوران کودکیش رؤیای نویسنده‌ شدن رو در سرش داشته تا ریاضیدان شدن!! اما پله پله که استعدادش رو کشف میکنه در سال سوم دبیرستان (۱۳۷۳) موفق میشه که مدال طلای المپیاد ریاضی کشوری رو کسب کنه، بعد هم با کسب ۴۱ امتیاز مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی هنگ‌ کنگ افتخار آفرینی میکنه. یک سال بعد هم با کسب ۴۲ امتیاز یعنی نمره‌ کامل، بار دیگه مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی رو این بار در کشور کانادا از آن خودش میکنه. مریم اولین دختری بوده که تونسته مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی رو از آن خودش کنه.

تحصیلات دانشگاهی مریم میرزاخانی از شریف تا هاروارد

تحصیلات دانشگاهی مریم میرزاخانی از شریف تا هاروارد

با اینکه مریم از لحاظ هوش و استعداد برتر بود اما بعد از تموم شدن دبیرستان، وارد دانشگاه صنعتی شریف میشه و در رشته ریاضی محض تحصیل میکنه!! در نهایت هم مدرک کارشناسی ارشدش رو در سال ۱۳۷۸ در رشته‌ ریاضی از این دانشگاه دریافت میکنه. اما بعد از اون برای ادامه‌ تحصیلاتش به آمریکا میره و وارد دانشگاه هاروارد میشه. مریم میرزاخانی در سال ۱۳۸۳، دکترای ریاضی اش رو زیر نظر پروفسور کرتیس مک مولن دریافت میکنه و بلافاصله هم به‌ عنوان محقق در مؤسسه‌ ریاضیات کلی و به‌ عنوان پروفسور ریاضی در دانشگاه پرینستون آمریکا مشغول به کار میشه. بعد از چهار سال و ارتقاء از درجه‌ استادیاری، در سال ۱۳۸۷، به‌ عنوان استاد تمام در دانشگاه استنفورد مشغول به تدریس میشه.

کارنامه درخشان مریم میرزاخانی تا مدال طلای فیلدز

کارنامه درخشان مریم میرزاخانی تا مدال طلای فیلدز

مریم میرزاخانی در سال ۱۳۷۸ تونست راهی عملی و کاربردی برای حساب کردن حجم فرم‌ های هندسی هذلولی پیدا کنه و چشم‌ ها رو به خودش و نبوغش خیره کنه! در سال ۱۳۸۴، مجله‌ پاپیولار ساینس آمریکا، مریم میرزاخانی رو به‌ عنوان یکی از ۱۰ ذهن برتر جوان جهان انتخاب میکنه و در سال ۱۳۸۸ انجمن ریاضی آمریکا، جایزه‌ی بلومنتال رو تقدیمش میکنه. در سال ۱۳۸۹، مریم میرزاخانی نظریه‌ شار زلزله ویلیام ترستن رو روی فضای تایشمولر به اثبات میرسونه! و  در سال ۱۳۹۳ به سبب تحقیقاتش، برنده جایزه‌ی فیلدز میشه. جایزه‌ فیلدز معتبرترین نشان علمی ریاضیاته که هر چهار سال یک‌ بار به برترین دانشمندان علم ریاضی زیر ۴۰ سال اعطا میشه. میرزاخانی اولین زنی بوده که در جهان موفق به دریافت این جایزه شده، در اون زمان مریم ۳۷ سال سن داشته.

زندگی خصوصی نابغه ریاضیات

زندگی خصوصی نابغه ریاضیات

مریم میرزاخانی در سال ۱۳۸۴ با یان وندارک، استاد و دانشیار ریاضی دانشگاه استنفورد و پژوهشگر علوم کامپیوتر مرکز تحقیقاتی آی‌بی‌ام ازدواج کرده که صاحب یک دختر به اسم آناهیتا هم شده.

مروری بر جوایز و افتخارات میرزاخانی

مروری بر جوایز و افتخارات میرزاخانی

  • جایزه‌ی افتخاری دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳
  • جایزه‌ی برترین فارغ‌التحصیلان دانشگاه هاروارد در سال ۲۰۰۳
  • جایزه‌ی پژوهشگر برتر مؤسسه‌ی Clay Mathematics Institute در سال ۲۰۰۴
  • جایزه‌ی ای‌ام‌اس بلومنتال (AMS Blumenthal Award) در سال ۲۰۰۹
  • دعوت به کنگره‌ی بین‌المللی ریاضیدانان در سال ۲۰۱۰ و سخنرانی در مورد توپولوژی و سیستم‌های دینامیکی و ODE
  • جایزه‌ی AMS Ruth Lyttle Satter Prize که هر دو سال یک‌ بار توسط انجمن ریاضی آمریکا به برترین تحقیقات ریاضی اعطا میشه
  • جایزه‌ی تحقیقاتی کلی در سال ۲۰۱۴
  • سخنرانی در انجمن بین‌المللی ریاضیدانان در سال ۲۰۱۴
  • انتخاب به‌ عنوان معاون خارجی آکادمی علوم فرانسه در سال ۲۰۱۵
  • انتخاب و عضویت در انجمن فلسفه‌ی آمریکا در سال ۲۰۱۵
  • عضویت در آکادمی ملی علوم آمریکا در سال ۲۰۱۶
  • عضویت در آکادمی علوم و هنر آمریکا در سال ۲۰۱۷

خاموش شدن چراغ زندگی این ستاره باهوش ریاضیات!

خاموش شدن چراغ زندگی این ستاره باهوش ریاضیات!

متاسفانه این ستاره پر فروغ دنیای ریاضیات در تیرماه سال ۱۳۹۶ به علت سرطان سینه در بیمارستان بستری میشه. هر چند از چهار سال پیش هم به این بیماری مبتلا بوده و این سرطان به مغز استخوان او سرایت کرده بوده!!  و سرانجام هم این بیماری مریم میرزاخانی رو از پا در میاره و برای همیشه ستاره عمرش خاموش میشه و در تاریخ ۲۴ تیر سال ۱۳۹۶ از این دنیای خاکی پر میکشه.

در نت نظر بخون: زندگینامه پیر امیدیار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: لطیفه ایری

لطیفه هستم. یه دختر فعال و پر جنب و جوش. علاقه زیادی به نویسندگی دارم و یکی از بلاگر های نت نظر هستم. عاشق هیجان و یادگیری مطالب به روز هستم. خوشحال میشم اگه مطالبی که نوشتم رو بخونی و نظرت رو بهم بگی و باعث افتخاره اگه پیشنهادی داری باهام در میون بذاری.