in

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

با روش های انقتال مالکیت گوشی آشنا شوید!

اگر قصد خرید یک گوشی دست دوم را دارید یا می‌خواهید گوشی خودتان را به عنوان یک گوشی دست دوم بفروش برسانید، حتما این مطلب را مطالعه نمایید. در این مطلب به آموزش روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل می‌پردازیم. با نت نظر همراه باشید.

طرح رجیستری موبایل چیست؟

پیش از اینکه به صحبت در رابطه با روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری بپردازیم، بهتر است اطلاعاتی در مورد ماهیت این طرح خدمتتان ارائه کنیم تا در قدم نخست با این طرح آشنا شوید. طرح رجیستری گوشی های موبایل طرحی است که در کشور با هدف جلوگیری از واردات و فروش گوشی های قاچاق به تصویب رسیده و پیاده‌سازی هم شده است. به موجب این طرح باید هر گوشی که در کشور فروخته می‌شود در سامانه خاصی تحت عنوان همتا ثبت شده باشد. بدین صورت گوشی دارای شناسنامه خواهد شد و می‌توان بدون مشکل از آن استفاده کرد.

طبق ضوابط طرح رجیستری موبایل برای خرید و فروش گوشی های دست دوم هم باید فرآیندی تحت عنوان انتقال مالکیت صورت پذیرد. برای مثال اگر شما گوشی نو خریداری کنید و آن را سیم کارت خودتان در سامانه همتا به ثبت برسانید و بعد از مدتی قصد فروش آن را داشته باشید، باید حتما مالکیت گوشی را به خریدار منتقل نمایید تا او بتواند بدون مشکل از گوشی شما و سیم کارت خود استفاده کند. اما انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل چگونه انجام می‌شود؟ در ادامه این مطلب می‌خواهیم روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری را برایتان شرح دهیم. بنابراین با نت نظر همراه باشید.

چگونه گوشی خود را در سامانه همتا رجیستر کنیم؟

برای رجیستری کردن گوشی در سامانه همتا می‌توان از روش های مختلفی استفاده کرد. برای آشنایی با تمام این روش ها توصیه می‌کنیم به مطالعه مقاله “چگونه گوشی خود را رجیستر کنیم؟ آموزش رجیستر کردن گوشی” بپردازید. با استفاده از روش هایی که در مقاله ضمیمه شده شرح داده‌ایم می‌توانید خیلی راحت و ظرف چند دقیقه گوشی خود را در سامانه همتا به ثبت برسانید و بدون هیچ مشکلی از آن استفاده به عمل آورید. فراموش نکنید که ثبت گوشی در سامانه همتا نیاز به پرداخت هیچ هزینه‌ای نخواهد داشت.

انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل: روش اول

در اولین روش انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل از سایت سامانه همتا استفاده می‌شود. ابتدا با کلیک بر روی این قسمت باید به سایت سامانه همتا مراجعه کنید. در این مرحله فروشنده گوشی (صاحب اولیه) آن باید وارد اکانت اختصاصی خودش شود. دقت داشته باشید که اگر فروشنده گوشی را قبلا رجیستر کرده باشد، حتما در سامانه همتا حساب کاربری دارد، اما اگر گوشی وی نیازی به رجیستر شدن در سامانه همتا نداشته باشد، خریدار دوم هم فعلا نیازی به رجیستر کردن گوشی در این سامانه و انتقال مالکیت گوشی نخواهد داشت. بعد از ورود به اکانت فروشنده در سامانه همتا باید روی گزینه “انتقال مالکیت/فروش” که در بخش فوقانی صفحه قرار دارد کلیک شود.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

در این حالت لیستی از گوشی هایی نمایش داده خواهد شد که مالکیت آن ها به فروشنده بر می‌گردد. گوشی که قرار است خرید و فروش شود را از لیست یافته و بر روی گزینه “انتقال مالکیت” کنار آن کلیک نمایید. در این مرحله از شما خواسته می‌شود تا شماره خریدار را وارد کنید. حتما در این مرحله باید شماره تلفنی وارد شود که خریدار قصد دارد آن را در گوشی جدید مورد استفاده قرار دهد. بعد از وارد کردن شماره تلفن خریدار، یک پیامک از طرف سامانه همتا برای وی ارسال می‌شود. حالا او باید گوشی را از فروشنده تحویل گرفته و سیم کارت خود را در آن قرار دهد و با استفاده از کدی که دریافت کرده است، گوشی را به نام خودش در سامانه همتا به ثبت برساند.

انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل: روش دوم

در روش دوم انتقال مالکیت گوشی نیازی به وارد شدن به سامانه همتا وجود ندارد. در این روش از کدهای دستوری USSD به منظور انتقال مالکیت گوشی استفاده می‌شود. این روش به مراتب از روش قبلی که شرح دادیم آسان تر است. برای انتقال مالکیت در این روش باید مراحل زیر را طی کنید:

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

ابتدا باید فروشنده به دایلر یا بخش شماره گیر گوشی خود مراجعه کند و کد دستوری که در عکس فوق نمایش داده شده است را وارد و شماره‌گیری نماید.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

مشاهده خواهید کرد که پیغامی مشابه با عکس فوق نمایان می‌شود. در این مرحله باید عدد 3 انتخاب و ارسالی شود.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

حالا باید کد IMEI گوشی که قرار است مالکیت آن انتقال یابد را مشخص کنید. برای مشاهده کد IMEI گوشی کافیست *#06# را در دایلر بگیرید تا کد IMEI دستگاه نمایان شود. حتما در انتخاب کد IMEI دقت کنید تا کد مربوط به گوشی که قصد دارید فروخته شود انتخاب گردد.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

حالا باید شماره تلفن خریدار را وارد نمایید. دقت کنید که شماره وارد شده باید مربوط به همان سیم کارتی باشد که خریدار قصد دارد در گوشی نصب و از آن استفاده به عمل آورد. در غیر این صورت در انجام انتقال مالکیت گوشی مشکل ایجاد می‌شود.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

در این مرحله باید مشخصات ارائه شده شامل کد IMEI گوشی که قرار است مالکیت آن منتقل شود و شماره سیم کارت خریدار که قرار است در گوشی نصب شود را بررسی و تایید نمایید. با ارسال عدد 1 در این مرحله تایید انجام می‌شود.

روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل

در نهایت پیغام فوق نمایش داده خواهد شد که از ارسال کد فعالسازی برای انجام انتقال مالکیت گوشی خبر می‌دهد. در این مرحله مثل عکس زیر یک کد برای شماره تلفن خریدار پیامک می‌شود. وی باید با استفاده از این کد مراحل فعالسازی گوشی را تکمیل کند. برای آشنایی با نحوه انجام این کار می‌توانید از مقاله‌ای کمک بگیرید که در بخش با عنوان “ چگونه گوشی خود را در سامانه همتا رجیستر کنیم؟” همین مطلب آن را ضمیمه کردیم.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مطلب به آموزش روش های انتقال مالکیت گوشی در طرح رجیستری موبایل پرداختیم. انجام این کار با استفاده از اپلیکیشن اختصاصی سامانه همتا هم امکانپذیر است، اما ما دو روش فوق را به دلیل سهولت بیشتر به انتقال مالکیت گوشی با اپلیکیشن سامانه همتا ترجیح می‌دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: امین رضائیان

امین هستم. در مورد تکنولوژی (به ویژه موبایل و تبلت) می‌نویسم. خوشحال می‌شم نظرتون رو در مورد نوشته‌هام بدونم.