in

بی نظیربی نظیر بامزهبامزه

درد باسن چیست؟

Sciatica

درد باسن چیست؟ درد سیاتیک،‌ درد باسن یا سیاتالژی، به مجموعه علائمی گفته می‌شود که در اثر تحت فشار قرار گرفتن یا تحریک شدن عصب سیاتیک حاصل می‌شوند. سیاتیک نام یک عصب است. اصطلاح سیاتیک در حقیقت مربوط به دردی است که در طول عصبی به همین نام انتشارمی‌یابد. این عصب طولانی‌ترین عصب داخل بدن تو است که از لگن تا انتهای پا ادامه دارد و در طول مسیر خود به شاخه‌های متعددی تقسیم می‌شود. در ادامه این مطلب با علل و روش‌های برطرف کردن درد باسن آشنا میشی.

بهترین پزشک کایروپراکتیک مورد تایید نت نظر

دکتر سپیده ترامشلو
دکتر سپیده ترامشلو

دکتر سپیده ترامشلو

فارغ التحصيل رشته زيست شناسى از دانشگاه لوس انجلس آمريكا و دكتراى كايروپراكتيك از دانشگاه كليولند لوس آنجلس می باشد.
وی از اعضای رسمی انجمن كايروپراكتيك آمريكا و ايران هستند. او پس از ١٣ سال اقامت در خارج از كشور تصمیم به بازگشت و ادامه طبابت در ایران را گرفتند.

درمان کايروپرکتيک شامل:
درمان سردرد، درمان آرتروز، درمان سياتک، درمان ميگرن، درمان خار پاشنه، درمان ديسک کمر، درمان تنگي کانال نخائي، درمان ساير بيماري‌ها …

تلفن: 88794098
ادرس: تهران زیر پل میرداماد شماره ۳۱۵ واحد ۶


درد باسن

درد باسن چیست؟

آنچه می‌تواند باعث درد باسن شود، چیست؟

همانطور که گفته شد، درد باسن عمدتا در نتیجه آسیب به سه عضله گلوتئوس که باسن را تشکیل می‌دهند ایجاد می‌شود. برخی از نمونه‌های که عوامل ایجاد کننده درد باسن هستند عبارتند از:

نشستن برای مدت طولانی، فعالیت شدید بدنی با استفاده از تکنیک‌های نامناسب، انجام تمرینات کششی بدون گرم کردن بدن، آسیب و جراحات به مناطق دیگر مانند لگن و یا دنبالچه، شکستگی استخوان یا دررفتگی، به ویژه در دنبالچه یا لگن، کوفتگی باسن یا بخشی از ران که نزدیک به باسن است، گرفتگی یکی از عضلات گلوتئال، رگ به رگ شدن مفصل ران، التهاب تاندون، بیماری‌ها و شرایطی که باعث درد باسن می‌شوند.

درد سیاتیک

برخی از بیماری هایی که می توانند موجب درد باسن شوند عبارتند از:

افرادی که در باسن خود درد دارند می‌توانند دچار آبسه مقعد نیز شده باشند. شقاق مقعد نیز می‌تواند سبب پیشروی درد باسن شود. درد باسن می‌تواند به علت آرتریت مفصل ران نیز ایجاد شود. علائم آرتروز مفصل ران شامل درد در باسن، کشاله ران، ران بیرونی و زانو است. اماس کیسه‌های مفصلی ران (بورسیت هیپ) نیز یکی دیگر از علل این درد است. علائم بورسیت ران شامل درد باسن و درد در بخش خارجی لگن و ران است.

بیماران مبتلا به فیبرومیالژیا نیز اغلب درد را در منطقه کمر مانند درد باسن، درد لگن و درد ساق پا تجربه می‌کنند. بواسیر، کانالی متورم در مقعد است و می‌تواند درد شدید در باسن ایجاد کند. کیست پیلونیدال کیستی است که در نزدیکی باسن قرار دارد و علائم آن شامل درد در اطراف باسن می‌باشد. سندرم Piriformis نیز علت دیگری برای این درد است. ماهیچه گلابی شکل که در منطقه باسن واقع شده است با سندرم Piriformis در نتیجه اسپاسم عضلانی، درد می‌گیرد. درد سیاتیک نیز اغلب درد ثابت در یک طرف باسن است که به پایین و مشخصا یک پا سرایت می کند.

در نت نظر بخوان: درمان خانگی حساسیت با ۱۰ روش ساده

روش‌های درمان درد سیاتیک

استفاده از توپ تنیس

قرار دادن توپ تنیس و نشستن با عضلات باسن بر روی آن کمک می‌کند تا درد ناشی از گره‌های عضلانی از بین برود. توپ تنیس نرم است و به راحتی تحت فشار، خم شده و تبدیل به یک ماساژور می‌شود.

استفاده از توپ تنیس

کاهش فشار روی باسن

سعی کنید فشار را در زمان ایستادن و راه رفتن از روی باسن به کمر و پاها منتقل کنید. این کار منجر به کاهش تنش در عضلات و تاندون‌ها می‌شود.

کاهش فشار روی باسن

رقصیدن

رقصیدن یکی از بهترین ورزش‌ها برای تقویت عضلات باسن است.

رقص

ورزش

تمرینات کششی و رها کردن عضلات گلوتئال، هنگامی که چندین بار در روز انجام شود ممکن است به تسکین درد باسن کمک کند. با این حال، اگر درد باسن شدید است و با این ورزش‌ها کم نمی‌شود باید به پزشک مراجعه کنید.

ورزش

تمرین ۱

برای انجام این ورزش بر روی تشکی دراز بکشید و زانو یکی از پاها را به سمت قفسه سینه بکشید. کش ورزشی که دو طرف آن را به دست گرفته‌اید را دور پاشنه پا بیاندازید و کم کم پا را به سمت بالا صاف کنید. پاها را تا جایی بکشید که باسن شروع به درد کند. چند ثانیه در همین حالت بمانید تا عضلات باسن شل شود. سپس همان طور که پا به صورت عمود در بالای سر قرار دارد، آن را کمی به سمت چپ متمایل کرده و باز هم چند ثانیه در همین حالت بمانید. این تغییر موقعیت را به سمت راست نیز انجام دهید. چند دقیقه صبر کنید و سپس این تمرین را برای پای دیگر نیز انجام دهید.

تمرین ۲

این تمرین کشش نسبتا شدیدی بر روی عضلات گلوتئال وارد می کند.

برای این تمرین به صورت دراز کش زانوها را خم کنید و کف پاها را زمین بگذارید. مچ پای چپ خود را بر روی ران پای راست بگذارید. دو دست خود را از داخل زاویه‌ای که پای چپ ایجاد کرده است، داخل کرده و پای چپ را محکم نگه دارید. سپس به آرامی پای چپ را به سمت قفسه سینه بکشید و پا راست را کم کم از روی زمین بلند کنید. در این حالت به نقطه‌ای می‌رسید که درد در عضلات باسن راست به حداکثر خود رسیده است. چند ثانیه در همین حالت بمانید و سپس به آرامی به حالت اولیه باز گردید. این تمرین را برای پای دیگر نیز انجام دهید.

تمرین ۳

بر روی یک زیر انداز بنشینید و پاهای خود را دراز کنید. سپس پای راست را طوری روی پای چپ بیاندازید که ساق هر دو پا با یکدیگر تماس داشته باشند. کف دست‌ها را کنار ران ها قرار داده و کمر خود را صاف نگه دارید. در همین حالت کمی نیم تنه بالا را به سمت جلو خم کنید تا جایی که عضلات باسن تحت فشار قرار گیرند. چند ثانیه در همین حالت بمانید و سپس حرکت را برای پای دیگر تکرار کنید.

تمرین ۴

این تمرین کمی سخت تر از تمرینات دیگر است و ممکن است هر کسی قادر به انجام آن نباشد.

بر روی زیر انداز به صورت چهار زانو بنشینید. سپس پای چپ را به کمک دست از بدن دور کرده و در کنار ران راست قرار دهید. با کمک دست ها فقط تعادل خود را حفظ کنید. ۲ الی ۳ دقیقه در همین حالت بنشینید و سپس جای پاها را با یکدیگر عوض کنید.

یکی دیگر از روش‌های درمان درد باسن: کایروپرکتیک

یک درمانگر فیزیکی آموزش‌دیده می‌تواند با دست‌کاری مفاصل کارهای شگفت‌انگیزی انجام دهد و دامنه حرکت مفصل ران را افزایش دهد. این نوع درمان می‌تواند مفاصل کپسولی گیرکرده را آزاد کند، اتصال و پیوستگی‌های غیرطبیعی که مفصل را محدود کرده بشکند و گرفتگی عضلاتی که باعث درد می‌شوند را برطرف کند. ماساژ دادن راه دیگری است که گرفتگی عضلات را برطرف می‌کند و انعطاف‌پذیری را افزایش می‌دهد.

کایروپرکتیک

ماساژ درمانی

ماساژ درمانی نه‌تنها یک حس خوب به فرد می‌دهد، بلکه یک راه مؤثر برای تسکین درد است. یک ماساژور از طریق حرکات ریتمیک دست، گردش خون بدن را افزایش می‌دهد. ماساژ درمانی در ورزش‌ها نیز می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد؛ این کار قبل از شروع تمرین و به‌منظور جلوگیری از کشش عضلات ورزشکاران انجام می‌شود. می‌توان قبل از شروع تمرین‌های شدید، عضلات باسن را نیز ماساژ داد تا خون و اکسیژن به آن‌ها برسد و سیستم سوخت‌وساز بدن متعادل شود. افزایش گردش خون در عضلات باعث رساندن مواد مغذی موردنیاز به آن‌ها نیز می‌شود.

ماساژ درمانی

با علل بوجود آمدن درد سیاتیک یا درد باسن و برخی از روش‌های از بین بردن آن آشنا شدی. امیدوارم خوندن این مطلب برات مفید بوده باشه. اگر نظری داری خوشحال میشم در بخش دیدگاه‌ها برام بنویسی.

1 دیدگاه

نظر بده

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: مهتاب حسینی نژاد

دانشجوی مهندسی نرم افزار هستم. آرزوهای بزرگ و سوالات بزرگ‌تری در ذهنم دارم. اما عقیده دارم این زمانی که ما آدم‌ها در اختیار داریم مطلقا برای خودمون نیست. این رو هم بگم که عاشق موسیقی هستم. و اینکه امیدوارم بتونم با مطالبم به شما کمک کنم...