in

بی نظیربی نظیر

فصل پایانی سریال بازی تاج و تخت

یک سال انتظار برای دیدن فصل پایانی سریال بازی تاج و تخت (Game of Thrones) هم به پایان رسید و به زودی خواهیم دید که سرنوشت تخت آهنین چیست و کدام یک از مدعیان بلاخره بر آن خواهد نشست؟ فصل پایانی سریال بازی تاج و تخت مانند قسمت‌های گذشته بر اساس رمانی به نام «ترانه یخ و آتش» به قلم جرج آر.آر. مارتین (George R. R. Martin) برای پخش از شبکه اچ بی او (‌HBO) ساخته شده و در داستان فانتزی و تخیلی‌اش با اعتماد به شخصیت پردازی سازندگان با شخصیت‌های داستان همراه می‌شویم که سوار بر اسب و اژدها به قلمرو یکدیگر می‌تازند و باور می‌کنیم که صحبت با یک کلاغ می‌تواند راهگشای قهرمان‌های داستان باشد.

قهرمان‌های این سریال مانند شوالیه‌های قرون وسطی گاهی خشن و گاهی دل رحم اند٬ اما بیینده به راحتی می‌تواند با آنها همزاد پنداری کند چرا که مانند آدم‌های عادی اشتباه می‌کنند٬ برای تصمیم گیری نیاز به مشورت دارند٬ گاهی تحمل مشکلات را ندارند و گاهی با وجود تلاش زیاد شکست می‌خورند٬ در یک کلام رویین تن نیستنند و مانند عامه مردم آسیب پذیرند.

با هم نگاهی می‌اندازیم به آنچه که تاکنون در سریال «بازی تاج و تخت» یا به قول طرفدارانش got, گذشت.

سریال «بازی تاج و تخت» در یک نگاه

همانطور که گفتیم رمان «ترانه یخ و آتش» دست‌مایه ساخت این سریال بود و نویسنده آن٬ جرج آر.آر. مارتین٬ بر روند فیلم‌نامه نویسی نیز نظارت داشت. داستان حول محور تختی آهنین می‌چرخد که بعد از مرگ پادشاهی که بر آن می‌نشست٬ اختلاف و دعوا بین مدعیان آن آغاز شد.

این مدعیان در دنیای وستروس زندگی می‌کنند٬ آنهم در تابستانی که ۱۰ سال طول کشیده است و ساکنان آن خود را ناامیدانه برای زمستانی آماده می‌کنند که در راه است: «the winter is coming».

اما دعوا بر سر تاج و تخت بین خاندان‌های اشرافی خط اصلی داستان است که هر کدام نماد یکی از ملل و فرهنگ‌های باستانی یا اسطوره‌ای است:

لنستر با نماد شیر٬ ثروتمندترین و قدرتمندترین آنهاست.

استارک با نماد گرگ٬ نگهبان سرزمین‌های شمال است و به صلح طلبی مشهور است.

باراتیون با نماد گوزن٬ قدرت‌طلب با اختلاف‌های داخلی.

تارگرین با نماد اژدها٬ که وارث آن دنریس جوان است و قدرتش به شدت وابسته به سه اژدهایی است که بزرگ کرده.

این خاندان‌ها در طول هفت فصل گذشته در مقابل هم به عنوان دشمن خونین و یا در کنار هم به عنوان متحد جنگیده‌اند٬ تلفات سنگین جانی داده اند و برای حفظ نام و قدرتشان به هر چیزی از جمله جادو و فتنه و خیانت دست زده‌اند و حالا که در یک قدمی تخت آهنین ایستاده‌اند٬ خط فرعی داستان پررنگ‌تر شده و دردسر تازه‌ای برای ساکنان وستروس درست کرده٬ ماجرای وایت واکرها یا همان موجودات یخی که بیرون از دیوارهای این هفت اقلیم حکومت می‌کنند و اگر دستشان به سرزمین زنده‌ها برسد آن را نابود خواهند کرد.

آنچه در فصل هشتم سریال بازی تاج و تخت خواهیم دید٬ علاوه بر سرنوشت تخت آهنین٬ چگونگی مقابله با ارتش وایت واکرها خواهد بود.

بازیگران در سریال «بازی تاج و تخت»

نگاهی می‌اندازیم به بازیگران سریال یا به عبارتی شخصیت‌های کلیدی که در طول قریب به ۱۰ سال با داستان و در کنار هم زندگی کردند. با توجه به اینکه سریال بالغ بر ۲۵۰ شخصیت دارد تنها به معرفی تعدادی از آنها اکتفا کردیم:

با خاندان استارک شروع می‌کنیم:‌ ند استارک (با بازی شان بین) پدر خانواده و همسرش کتلین استارک (با بازی میشل فرلی)٬ فزندانشان راب (با بازی ریچارد مدن)٬ سانسا (سوفی ترنر) دختر بزرگ خانواده٬ آریا (میسی ویلیامز)٬ برن (ایزاک همپستد رایت) و کوچک‌ترین فرزند ریکن (آرت پارکینسون)٬ از همه این افراد مهم‌تر اما شخصیت جان اسنو با بازی کیت هرینگتون است که پیچیدگی‌اش در طول داستان همواره بیشتر و نقشش کلیدی‌تر می‌شود.

فصل پایانی سریال بازی تاج و تخت

 

لنسترها: سرسی لنستر (با بازی لینا هیدی) که خواهر بزرگ است و دو برادرش جیمی (نیکولای کاستر-والدو) و تریون (پیتر دینکلیج)٬ برادر کوچکتر کوتوله است با وجود اینکه درایت زیادی دارد و سیاستمدار است همواره مورد تنفر اعضای خانواده‌اش بوده.

لنستر

مهم‌ترین شخصیت خاندان تارگرین دنریس (امیلیا کلارک) دختر خانواده است که به او لقب مادر اژدها داده‌اد و بعد از مرگر برادرانش تنها وارث آنها محسوب می‌شود.

پیتر بیلیش (آیدان گیلن) ملقب به انگشت کوچک از ملازمان دربار است و به حیله‌گری و مظلوم نمایی مشهور است.

سمول تارلی (جان بردلی-وست) پسری ساده و روستایی است که با تلاش خود و پشت سر گذاشتن سختی‌ها موفق می‌شود جایگاه بالایی در دنیای وستروس برای خود پیدا کند.

آهنگساز ایرانی سریال «بازی تاج و تخت»

رامین جوادی، آهنگساز سریال پربیننده «بازی تاج و تخت» است که از پدری ایرانی و مادری آلمانی در این کشور متولد شده است. آهنگسازی را به ‌صورت آکادمیک در آمریکا فراگرفت و سابقه همکاری با گروه‌های موسیقی مشهور مانند هانس زیمر را در کارنامه دارد. او تاکنون شش بار نامزد دریافت جایزه گرمی (جایزه بین‌المللی موسیقی) شده و از میان آنها یک بار آن را برای موزیک فیلم «مرد آهنی» (Iron Man) کسب کرده است.

آهنگساز بازی تاج و تخت

او آهنگسازی چند فیلم، بازی‌ کامپیوتری و چند سریال را برعهده داشته که از جمله آنها می‌توان سریال علمی – تخیلی «دنیای غرب» (West world) را نام برد والبته از ابتدای پروژه «بازی تاج و تخت» در کنار عوامل این سریال مشغول ساخت ملودهایی بود که ماندگار شده‌اند.

با ملودی‌های او حس پیروزی٬ شکست٬ خبر اسیر یا کشته شدن را بهتر درک کردیم و حتی گاهی متوجه شدیم که خبری در راه است.

اما بشنویم از زبان خود آهنگساز: «زمانی که یک تم موزیک برای اولین بار در سریال پخش می‌شد، بیننده متوجه آن می‌شد اما قصد نداشتیم ادامه داستان را لو بدهیم. درواقع نمی‌خواستیم مستقیم به اتفاقی بپردازیم که قرار است به‌زودی رخ دهد، بنابراین موزیک را به شیوه‌ای متفاوت اجرا می‌کردم تا زمانی که نشانه‌ها یکی یکی آشکار شوند٬ بعد٬ ملودی نهایی را اجرا می‌کردیم.»

او همچنین می‌گوید: «همیشه به موزیک به عنوان تصویری برای نشان دادن فکر می‌کنم. بیننده با گوش دادن به موزیک است که متوجه داستان یا ارتباط شخصیت‌ها می‌شود.»

رامین جوادی معتقد است موزیک نقش مهمی در روایت داستان دارد٬ چه زمانی که فقط در پس زمینه است، چه زیر صدای شخصیت‌‌ها ست و چه زمانی که دیالوگی گفته نمی‌شود و موزیک به تنهایی داستان را پیش می‌برد.»

او برای ساخت موزیک فصل هفتم٬ داستان را تا انتها خوانده به این دلیل که نتیجه داستان در ساخت موزیک‌های ابتدای فصل بسیار برایش مهم بود و به نوعی تلاش کرد ملودی که بیننده در پایان فصل هفتم سریال بازی تاج و تخت می‌شنود ادامه ملودی‌های آغازین فصل باشد.

لوکیشن‌های فصل پایانی سریال بازی تاج و تخت

این سریال پربیننده به طور همزمان در لوکیشن‌های مختلف جلوی دوربین رفت و به عبارتی می‌توانیم بگوییم آن را در چها گوشه جهان ساختند.

یکی از این لوکیشن‌ها شهر بلفاست (Belfast) در شمال ایراند بود٬ جایی که حالا بعد از پایان فیلم‌برداری تبدیل به جاذبه‌ای توریستی شده و دوستداران این سریال می‌توانند می‌توانند در قلعه‌های محل فیلم‌برداری، شامل وینترفل (Winterfell)، قلعه سیاه (Castle Black) و سرزمین پادشاهی (Kings Landing) قدم بزنند و حال و هوای دوستان، دشمنان و مدعیان تاج و تخت را تجربه کنند.

پشت صحنه سریال بازی تاج و تخت

نام یکی از لوکیشن‌های دیگر روستای آرموی (Armoy) است، در ایرلند شمالی٬ با پوشش گیاهی زیبا که مناظر طبیعی بی‌نظیری خلق کرده است، از جمله تونلی از درختان که در فصل دوم سریال شاهد فرار آریا استارک از میان آنها بودیم، مکانی که در سریال با نام حصار تیره (Dark Hedges) معرفی شد.

دوبروونیک (Dubrovnik) شهری تاریخی در کشور کرواسی و ساحل دریای آدریاتیک است که به دلیل قدمت و زیبایی در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است. علاوه بر قلعه صخره‌ای این شهر که مشرف به دریاست، کوچه‌های باریک و سنگ فرش آن از دید سازندگان سریال پنهان نماند و از آن به مکانی برای عبور و مرور سربازان و شهروندان دنیای وستروس استفاده شد.

حالا که فیلم‌برداری سریال به پایان رسیده سازندگان تصمیم گرفتند که مجموعه‌ای از لباس‌ها٬ ابزار و ادوات جنگی و سایر میراث سریال را در نمایشگاهی برای بازدید عموم قرار دهند.

 

همانطور که خواندید به نگاهی گذرا و اجمالی از سریال اکتفا کردیم تا داستان را برای افرادی که هنوز سریال را ندیده‌اند٬ لو ندهیم٬ شاید هم کمی لو رفته باشد ولی به هرحال داستانی دلنشین را دنیال خواهید کرد که ارزش دیدن دارد.

در نت نظر بخوان:نکات جالب درباره بازیگران بازی تاج و تخت

 

1 دیدگاه

نظر بده

    مطلب های مرتبط

    1. مطلب مرتبط:

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    نویسنده: پریسا ایرانی