in

صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی

شاید خیلی از شما به راه اندازی کسب و کار اینترنتی فکر کرده باشید اما دقیقا با مراحلی که باید برای انجام این کار طی شود آشنا نباشید. ما در این مقاله می‌خواهیم از صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی را برایتان شرح دهیم. بنابراین با نت نظر همراه باشید.

مقدمه‌ای در رابطه با راه اندازی کسب و کار اینترنتی

این روزها کسب و کارهای آنلاین و اینترنتی واقعا جایگزین کسب و کارهای قدیمی و سنتی شده‌اند. گذشته از شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام و تلگرام که امکان خرید و فروش اجناس مختلف را در اختیار کاربران و فروشندگان قرار می‌دهند، سایت های آنلاین هم بخش عظیمی از بازار و پروسه رد و بدل کالا را در دست گرفته‌اند. این روزها حتی خرید پوشاک هم به صورت اینترنتی امکانپذیر است و چه در داخل کشور و چه در خارج کشور سایت های متعددی در این حوزه فعالیت می‌کنند. با توجه به گسترش استفاده از اینترنت و مرسوم‌تر شدن استفاده از خدمات سایت های آنلاین، حتما این سوال در ذهن شما هم ایجاد شده که چطور قادر به راه اندازی کسب و کار اینترنتی خواهیم بود؟ به بیان دیگر برای راه انداختن یک کسب و کار یا بیزینس اینترنتی و آنلاین باید چه مراحلی طی شود؟

پیش از اینکه وارد جزئیات این موضوع شوید باید به یک نکته مهم اشاره داشته باشیم. اگر به فکر راه اندازی یک کسب و کار اینترنتی موفق هستید باید با دقت، تحقیق و مطالعه پیش بروید و نمی‌توانید بی‌گدار به آب بزنید. چنانچه برای کسب و کار مورد نظرتان یا ایده‌ای که در سر دارید برنامه‌ریزی نداشته باشید، مطمئنا دچار مشکل خواهید شد و نمی‌توانید در بازار رقابتی آنلاین به موفقیت دست پیدا کنید. راهنمایی که ما در این مقاله برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی ارائه می‌کنیم برای آن دسته افرادی مناسب است که می‌خواهند با دیدی باز یک کسب و کار آنلاین موفق را راه اندازی کنند. سعی می‌کنیم در این مقاله به تمام جزئیات مورد نیاز برای موفق شدن کسب کار جدیدتان اشاره کنیم. بنابراین با نت نظر همراه باشید.

صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی

مرحله اول: طرح ایده و مشخص کردن هدف

در قدم اول شما باید ایده خودتان را مشخص کنید و تعیین نمایید که می‌خواهید در فروشگاهتان چه محصول یا خدماتی را به فروش برسانید. این مرحله کار مهمترین بخش راه اندازی یک کسب و کار آنلاین محسوب می‌شود و نیاز به مطالعه زیادی دارد. اگر بدون تحقیق و کسب اطلاعات نسبت به راه اندازی کسب و کاری که مطالعه‌ای بر روی آن انجام نشده اقدام کنید، مطمئنا شکست می‌خورید. برای چه عواملی برای طرح ایده و مشخص کردن هدف یک کسب و کار آنلاین مهم هستند؟ به عنوان مثال تصور کنید ایده شما این است که به فروش آنلاین پوشاک بپردازید و سایت خودتان را در این راستا راه اندازی کنید.

برای اینکه این ایده موفقیت‌آمیز باشد باید ابتدا بررسی و مشخص نمایید که آیا امکان تامین پوشاک مورد نیاز مشتریان را خواهید داشت؟ اگر پاسخ مثبت بود، باید میزان تقاضای آنلاین برای سرویس مورد نظر (در این مثال پوشاک) را بررسی کنید. طبیعتا هرچقدر تقاضای برای خرید پوشاک بیشتر باشد، شانس موفقیت بیزینس شما هم بیشتر می‌شود. در مرحله بعد باید به بررسی و پیدا کردن رقیب هایی بپردازید که قبلا روی ایده شما سرمایه گذاری کرده‌اند و کسب و کار مشابهی دارند. این مراحل از ملزومات طرح ایده  مشخص کردن هدف به شمار می‌رود. برای موفق بودن ایده مورد نظرتان باشد در وهله اول ایده شما متقاضی آنلاین داشته باشد، در قدم دوم شما توانایی تامین تقاضای مشتریان را داشته باشید و در قدم سوم رقیب های خودتان در آن ایده را آنالیز کنید.

اگر همه چیز وضعیت مناسبی داشت وارد آخرین مرحله بررسی و طرح ایده می‌شوید که مربوط به محاسبه سود شماست. در این مرحله باید از اطلاعاتی که با تحقیق های خودتان کسب کرده‌اید برای تخمین حداقل سود خود در بازه های زمانی مختلف استفاده کنید. اگر احساس کردید سودی که کسب و کار آنلاین شما ارائه می‌کند مناسب و قابل قبول است، مرحله اول راه اندازی کسب و کار اینترنتی را پشت سر گذاشته‌اید که از اصلی ترین و مهمترین مراحل راه اندازی یک بیزینس آنلاین به شمار می‌رود. حالا نوبت آن رسیده که سایت و فروشگاه آنلاین خودتان را راه اندازی نمایید.

مرحله دوم: طراحی سایت

در مرحله دوم شما باید سایتی طراحی کنید که مشتریان با مراجعه به آن بتوانند خدمات و محصولات شما را مشاهده کرده و در صورت تمایل نسبت به خرید سرویس یا محصولاتتان اقدام کنند. بنابراین سایتی که برای کسب و کار شما طراحی می‌شود باید کاربرپسند باشد. اگر با برنامه نویسی و طراحی سایت آشنا نباشید، بدون تردید شخصا قادر به انجام این مرحله نخواهید بود و باید از تیم یا فرد با تجربه‌ای برای انجام این کار کمک بگیرید. دقت داشته باشید که طراحی یک سایت و راه اندازی آن با توجه به کیفیت مورد نظر شما هزینه هایی را در پی دارد. سعی کنید قبل از اینکه دستور طراحی سایت خود را بدهید حتما در این رابطه تحقیق کنید و چندین سایت مشابه را آنالیز نمایید و از بخش ها و ایده های مختلف آن ها استفاده به عمل آورید. داشتن سایتی کاربرپسند به شدت در جذب مشتری بیشتری و افزایش درآمدهای شما موثر خواهد بود.

صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی

مرحله سوم: اضافه کردن محتوا

تصور کنید سایتی برای فروش پوشاک یا هر خدماتی که مورد نظرتان است طراحی کرده‌اید و حالا سایت شما از طریق مرورگر قابل اجرا و در دسترس است. حالا چه می‌شود؟ چطور باید مشتریان را به سایت هدایت کنید؟ برای انجام این کار به محتوا نیاز دارید! تولید محتوا یکی از کارهای تخصصی است که باید در این مرحله انجام گیرد. تولید محتوای سایت شما باید بهینه یا اصطلاحا سئو شده (SEO) باشد تا موتورهای جستجو به مطالب آن امتیاز دهند و به تدریج سایت را در نتایج جستجو نشان داده و به اولین پیشنهادهای جستجوگر تبدیل کنند. برای اینکه تولید محتوای سئو شده داشته باشید باید از تجربیات دیگر افرادی که در این حوزه فعالیت داشته و از دانش کافی برخوردار هستند استفاده کنید. فراموش نکنید که تولید محتوای دقیق پایه و اساس راه اندازی کسب و کار اینترنتی موفق است.

اگر سایتی که راه اندازی کرده‌ای محتوای مناسب و سئو شده‌ای نداشته باشد یا اصلا محتوایی در آن قرار داده نشود، عملا هیچ ورودی از گوگل دریافت نمی‌کند. یعنی هیچ کاربری با جستجوی عباراتی مثل خرید پوشاک، خرید شلوار، خرید بلوز و غیره در گوگل به سایت شما وارد نمی‌شود و این مسئله به معنای عدم موفقیت کسب و کار اینترنتی شما خواهد بود. سعی کنید از همان ابتدای کار یک متخصص سئو و تولید کننده محتوای مناسب را در سایت خود استخدام کنید تا بتواند از استارت کار با تولید محتوای سئو شده به بهبود وضعیت سایت کمک کند. فراموش نکنید ممکن است ریت یا امتیاز گرفتن سایت های تازه کار در گوگل با کمی تاخیر انجام شود اما به هر حال با تولید محتوای سئو شده و مداوم وضعیت سایت شما در گوگل بهتر و بهتر می‌شود. به خاطر داشته باشید افزایش بازدید و ورودی گوگل به معنای افزایش فروش و کسب درآمدهای بیشتر خواهد بود.

مرحله چهارم: ارائه خدمات دقیق و جلب رضایت مشتری

حالا که راه اندازی کسب و کار اینترنتی شما تقریبا مراحل اصلی خودش را پشت سر گذاشته و مشتریانتان کم کم از شما سرویس گیری می‌کنند باید سعی کنید در ارائه خدمات دقیق عمل نمایید. همیشه سعی داشته باشید که رضایت مشتریان خود را جلب کنید و سرویسی متمایز را نسبت به سایر فروشگاه های آنلاین ارائه کنید. ارائه قابلیت هایی مثل پشتیبانی آنلاین 24 ساعته می‌تواند به طور کامل دید کاربران را برای استفاده از خدمتتان تغییر دهد و منجر شود که آن ها به شما اعتماد بیشتری داشته باشند. همیشه سعی کنید خوش قول، مودب و دقیق باشید و به خواسته های مشتریانتان اهمیت دهید. این مسئله می‌توانید کلید موفقیت شما بعد از راه اندازی کسب و کار اینترنتی باشد.

صفر تا صد راه اندازی کسب و کار اینترنتی

مرحله پنجم: تبلیغات

حالا که کسب و کار آنلاین خودتان را راه اندازی کرده‌اید و مشتریانتان را هم دارید، بهتر است به فکر گسترش فعالیت های برند خود و شناختن هرچه بیشتر آن به دیگران باشید. بدین منظور تبلیغات نقش بسیار مهمی را ایفاء می‌کنند. تبلیغات اینترنتی این روزها به شیوه های مختلفی قابل انجام هستند و شما می‌توانید از این شیوه ها برای افزایش مشتریانتان استفاده کنید. تبلیغات پیامکی، تبلیغات ایمیلی، تبلیغات بنری، تبلیغات در شبکه های اجتماعی و غیره همگی می‌توانند منجر به افزایش مشتریان شما و شناخته‌ شدن هر چه بیشتر سرویس و خدماتتان شوند. هیچوقت پتانسیلی که تبلیغات در افزایش درآمدهای یک بیزینس دارند را نادیده نگیرید و سعی کنید همیشه در گوشه و کنار کسب و کار اینترنتی خود به تبلیغات هم توجه داشته باشید.

جمع‌بندی

همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به آموزش نحوه راه اندازی کسب و کار اینترنتی پرداختیم. با طی کردن پنج مرحله‌ای که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم، می‌توانید یک کسب و کار اینترنتی کوچک و موفق را راه اندازی کنید. مطمئنا در صورتی که کسب و کار شما بیشتر توسعه یابد و آمار فروشتان گسترش پیدا کند ملزم به استخدام نیروی انسانی بیشتر خواهید شد. امیدواریم از این مطلب استفاده لازم را به عمل آورده باشید. برای اشتراک گذاری تجربیات خودتان می‌توانید از بخش نظرات همین مقاله با ما و دیگر همراهان نت نظر در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: امین رضائیان

امین هستم. در مورد تکنولوژی (به ویژه موبایل و تبلت) می‌نویسم. خوشحال می‌شم نظرتون رو در مورد نوشته‌هام بدونم.