دریاچه ها مکانی زیبا برای گردشگری و استراحت هستند. برای دیدن مهم ترین دریاچه های ایران، باید به قسمت های شمالی و دامنه رشته کوه های البرز و زاگرس سفر کرد. آب این دریاچه ها بیشتر از آب باران و ذوب برف کوه های اطرافشان تامین می شود. در این پست ویژگی های زیست محیطی و منطقه ای مهم ترین دریاچه های ایران را بررسی می کنیم.
خزر، بزرگترین دریاچه ایران
دریاچه خزر با طول ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر، بزرگترین دریاچه جهانه که به دلیل وسعت زیادش به آن دریا می گن. این دریاچه با کشورهای روسیه، ترکمنستان، قزاقستان و آذربایجان همسایه است و دار داخل کشور با استان های گیلان، مازندران و گلستان نیز، مرز مشترک دارد.
تنوع زیستی این دریاچه، جزو ویژگی های خاص آن است و بیش از ۱۰۰ نوع ماهی دارد که مهم ترین آن ماهی خاویاره که متاسفانه به دلیل صید غیر مجاز، با خطر انقراض روبرو شده است.
نام های دیگر این دریاچه کاسپین، مازندران و گرگانه و ۱۳۰ رودخانه به آن می ریزد که ولگا بزرگترین آنهاست. امکان ارتباط دریایی با 4 کشور و توسعه رونق و تجارت از طریق آن، بی شک خزر را به یکی از مهم ترین دریاچه های ایران تبدیل کرده است.
شورمست، دریاچه زیبای ایران
شورمست نام دریاچه ای زیبا در نزدیکی روستای شورمست است که در ۶ کیلومتری غرب شهر پل سفید در استان مازندران قرار دارد. حداکثر عمق این دریاچه ۵ متر است و اطراف آن با درختان کهن و تنومند توسکا احاطه شده.
شورمست تنها دریاچه طبیعی سواد کوه است که ۱۵ هزار مترمربع وسعت دارد و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران-شمال، گردشگران زیادی را به خود جذب می کند. بازدید کنندگان می توانند علاوه بر قایق رانی و استراحت در کنار دریاچه، لحظاتی آرامش بخش را تجربه کنند.
زریوار، یکی از مهم ترین دریاچه های ایران
بی شک دریاچه های خودجوش، جزو مهم ترین دریاچه های ایران هستند. زریوار که بزرگترین دریاچه آب شیرین شمال غرب کشور هم به حساب میاد؛ یکی از این دریاچه های خودجوشه که افسانه های زیادی در دلش نهفته دارد.
«زریوار» یا «زریبار» دو اسم رایج و معمول این دریاچه هستند که از ترکیب واژه های «زری» به معنای دریاچه و «بار» یا «وار» به معنای وار تشکیل شده و دریاچه وار معنی می دهد.
این دریاچه ۷۲۰ هکتاری، در ۳ کیلومتری شهر مریوان از استان کردستان قرار گرفته و زیستگاه ماهیان و پرندگان بومی و مهاجر است. علاقمندان به ماهیگیری را به بازدید از این دریاچه ی زیبا در دیار کردهای مهمان نواز دعوت می کنم.
دریاچه ارومیه، مهم ترین دریاچه ایران
با نت نظر همسفر شو : مکان های دیدنی آذربایجان غربی
این روزها دیگه نام دریاچه ارومیه برای کمتر کسی غریب و ناآشناست. دومین دریاچه آب شور جهان که مابین دو استان آذربایجان غربی و شرقی جا خوش کرده و نگرانی های زیادی در مورد کم آبی و خشکسالی آن وجود دارد.
آب این دریاچه به دلیل شوری بیش از حدش، هیچ وقت یخ نمی زند و به جزو گروه خاصی از سخت پوستان، اجازه زیستن به هیچ جانداری را نمی دهد. بر روی این دریاچه پلی زده شده که واصل مراکز دو استان است. دریاچه ۱۰۲ جزیره دارد که جز جزیره اسلامی، مابقی خالی از سکنه اند.
حضور پرندگانی هم چون فلامینگو در اطراف آن و خواص درمانی گل دریاچه برای درمان رماتیسم و آرترز، به آسانی هر گردشگری را به این منطقه می کشاند.
دریاچه اوان
ماهیگیری در دریاچه ای با آب زلال در دامنه کوه، شاید بخشی از فانتزی های ذهن بیشتر ما آدمها باشه. ولی این فانتزی خیلی هم دور از دسترس نیست و دریاچه اوان تمامی این ویژگی ها رو یکجا داره.
اوان در شمال شرقی قزوین و دامنه کوه خشچال و هم چنین ۴۵ کیلومتری قلعه الموت قرار گرفته. آب دریاچه به دلیل تامین شدن از آب چشمه های زیر زمینی و غلیان همیشگی، همواره صاف و زلال است. قزل آلای رنگین کمان، اردک ماهی و کپور، ماهیان این دریاچه هستند.
دریاچه مهارلو
مهارلو نام دریاچه صحرائی در استان فارس است که نامش را از روستای مهارلو توابع سروستان گرفته. پهنای این دریاچه ۱۰ تا ۱۵ کیلومتر و طولی ۲۸ کیلومتری دارد و عمقش در بهار به کمتر از یک متر هم می رسد.
از ویژگی های جالب آن داشتن نمک آبی است که در صنایع پتروشیمی استفاده و میشه و جزو مهم ترین منابع تامین نمک آبی به حساب میاد. عمق کم این دریاچه سبب رشد جلبک های قرمز رنگ شده که رنگ آن را به قرمز تغییر داده اند. یکی از دلیل این کم آبی، شرایط جغرافیایی آن است که بیم آن می رود به عاقبت دریاچه شرقی خود یعنی بختگان دچار شده و خشک گردد.
گهر، نگین مهم ترین دریاچه های ایران
در منطقه حفاظت شده اشترانکوه، دریاچه ای وجود دارد که هم چون نگینی زیبا چشم ها را به خود خیره می کند. این دریاچه نگین مانند گهر نام دارد. گهر در ۷۰ کیلومتری الیگودرز لرستان واقع شده و تقریبا ۳۰ دقیقه با شهرستان درود فاصله دارد.
نداشتن راه ماشین رو تا حدودی توانسته زیبایی اطراف دریاچه را از نابودی حفظ کند. وجود درختان تنومند بلوط و گل های لاله واژگون و شقایق و حیوانات وحشی هم چون بز و آهو و قوچ، ما را ناگزیر به معرفی این دریاچه کرد.
دریاچه پریشان
در نت نظر بخوان : رستوران های معروف شیراز
فامور یا پریشان نام دریاچه ای زیبا و بزرگ در جنوب شرق کازرون و قسمت شرقی کوه فامور است. آب های دریاچه از آب جاری همین کوه تامین می شود و مساحتی معادل ۴۳۰۰ هکتار دارد.
دور تا دور این دریاچه را کوه فراگرفته و تنوع زیستی زیبایی دارد و وجود قلعه ساسانی، آتشکده کازرون و کتیبه های پهلوی نشان از قدمت این دریاچه دارد. این دریاچه مقصد کوچ پرندگان است؛ گویی زیبایی استان فارس، علاوه بر انسان ها، پرندگان را نیز به خود جذب می کند.
دریاچه چمستان-سد الیمالات
میان طبیعت زیبای شمال کشور، دریاچه هایی وجود دارند که زیبایی را به حد کمال رسانده اند و آئینه ای برای تجلی زیبایی های اطراف خود هستند. چمستان یکی از این دریاچه هاست که با فراهم کردن امکانات تفریحی دراطراف خود، میزبان گردشگران زیادی شده.
این دریاچه در مسیر جاده نور به چمستان و ۸ کیلومتری نور در استان مازندران قرار دارد. قایق موتوری و پدالی، رستوران، کافی شاپ و سوپرمارکت از امکانات اطراف این دریاچه زیبا هستند
مارمیشو، دریاچه خاص ایران
کوه ها نماد استقامت اند و اگر در ارتفاعات خود دریاچه ای داشته باشند، زیبایی خود را دو چندان می کنند. در کشور ما دریاچه های از این دسته بسیارند؛ مانند دریاچه عجیب تخت سلیمان، دریاچه های کوه سبلان و مارمیشو.
مارمیشو در مرز مشترک بین ایران و ترکیه و ۴۵ کیلومتری شهر ارومیه قراردارد. سرچشمه اصلی این دریاچه آب برف کوه های زاگرس است و طی فعل و انفعالات زمین شناسی، در یک تنگه سر سبز از ارتفاعات مارمیشو به وجود آمده .
این دریاچه مکانی مناسب برای کوهنوردان و ماهیگیرانی است که در یک برنامه سفر دو سه روزه به این منطقه، قصد بازدید از این دریاچه زیبای ایران رو دارن.
1 دیدگاه
نظر بدهمطلب های مرتبط
مطلب مرتبط: مرداب دیوک کلاردشت کجاست ؟