بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 چیست؟ آیا میدانید با سرمایه اندک و یا کلان خود در کدام بازار قصد وارد کردن سرمایه را دارید؟ اگر به سرمایه گذاری و انواع آن و مواردی از این دست علاقه دارید، مطمئنا این مقاله بروز که برای سال 2020 تهیه شده است بسیار کمک کننده شما در تصمیم نهایتتان خواهد بود، پس در ادامه مقاله بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 با سایت نت نظر همراه باشید و تا انتها این محتوا را مطالعه کنید و در نظر داشته باشید که در اواسط و انتهای این محتوا قصد بیان چند نکته کلیدی در خصوص بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 هستیم، پس به هیچ وجه این مقاله رو از دست ندید.
بهترین سرمایه گذاری در سال 2020
در حال حاضر و با توجه به تغییراتی که در سال اخیر در بازارهای گوناگون ایران به وجود آمد، شاید پر تکرار ترین سوالی که میان اکثریت جامعه دیده می شود این است که « بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 چیست؟ ». در ادامه این مقاله کابردی و بروز تلاش شده تا با مروری بر اتفاقاتی که در سال گذشته در بازارها افتاده به این پرسش جواب داد که در سال 2020 گزینه مناسب برای سرمایه گذاری چه بازاری و با چه میزان ریسکی خواهد بود؟ پس در ادامه این محتوا سایت نت نظر را تا انتها همراهی نمایید.
جالب است بدانید که بازارهای سرمایه گذاری ایران در دو سال اخیر در نواسانات بسیاری بوده است که در واقع این نوسانات اکثرا از کم شدن ارزش پول ملی به دلیل عدم قاطعیت های سیاسی، وجود انواع و اقسام تحریم ها و سیاست گذاری های گاها اشتباه اقتصادی ناشی شده است. امروزه و با گذشت حدودا دو سال از آن روز های پر نوسان سوالی که برای بسیاری از افراد بوجود می آید این است که کدام بازار یا بازار های سرمایه گذاری در افق های آتی، بازدهی بهتری در سال 2020 میلادی خواهد داشت؟
در واقع می توان این طور بیان داشت که کدام بازار را می باست به منظور حفظ منابع مالی خود در مقابل تورم و افزایش دارایی ها انتخاب کنیم و آن را به عنوان بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 انتخاب نماییم؟ سوال آخر این که آیا رالی سال پیش در بازار های مالی باز هم ادامه پیدا خواهد کرد یا این که بازار به یک ثبات نصفی خواهد رسید؟
قبل از این که این پرسش ها را پاسخ دهیم می بایست به موارد و نکاتی درباره با بازدهی انتظاری اشاره داشت. اما نکته اینجاست که اصلا بازده انتظاری چه تعریفی دارد؟ باید خدمت شما دوستان گل عرض کرد که در تعاریف مالی به میزان سودی که یک فرد انتظار دارد تا از سرمایه گذاری های خود دریافت کند، بازده مورد انتظار گفته می شود.
این نکته را در نظر داشته باشید که بازده مورد انتظار سرمایه گذاران به معیار هایی مثل نرخ تورم، نرخ سود بانکی، نرخ برابری ارزهای خارجی و سطح ریسک پذیری سرمایه گذار بستگی خواهد داشت، برای مثال زمانی که در کشوری تورم به اعدادی بیشتر از نرخ عادی خود برسد و یا نرخ سود بدون ریسک بیشتر از شرایط معمول شود، بازدهی انتظاری بیشتر جامعه افزایش پیدا خواهد کرد.
شایان ذکر می باشد که در سال هایی ملتهب مثل سال 2019-2018، بسیاری از معیار های ذکر شده در اوج هیجانات خود بودند و در حقیقت تورم افسار گسیخته و نرخ های برابری بسیار نگران کننده دلار به ریال از جمله اصلی ترین آن ها به شمار می آمدند. این موضوع را در خاطر داشته باشید که در شرایط آن زمان که افق تورمی بالای 50% بسیار محتمل و کم شدن سریع ارزش ریال حادث شده بود، بازده انتظاری همه سرمایه گذاری ها سر به فلک کشیده بود و همین امر نیز در بدتر شدن وضع مزید بر علت بود.
می شود این طور بیان کرد که افزایش های 2 یا چندین برابری ارزش دارایی ها و سرمایه گذاری ها باعث شد تا کسب بازدهی 100 درصدی و یا حتی اعداد بالا تر عادی و قابل دسترس به حساب رود. اما مسئله ای که خیلی به آن توجه نشد، سود حاصل از همه سرمایه گذاری ها به حساب می رفت. لازم به ذکر است که بازدهی های چند 100 درصدی را باید منهای تورم موجود در سطح جامعه کرد تا بتوان تصویری دقیق تر از سود و افزایش دارایی محاسبه کرد. این بدان معناست که می بایست توجه می کردیم که بضاعت بازار های مالی در آن زمان با یک یا چند فاکتور ذکر شده در مطالب بالا تطبیق داده شده بود.
به عنوان مثال، بیشتر افزایش قیمت ها در بازارهای مسکن، خودرو و حتی قسمتی از رشد بازار سرمایه متاثر از افزایش نرخ دلار و افزایش تورم بود. در حقیقت بیاییم این طور بیان کنیم که افرادی که پیش از التهابات اخیر ارزی دارایی هایی داشتند و یا به موقع تصمیم به سرمایه گذاری گرفته بودند و در این موج افزایش نرخ ها به جای وجه نقد و سپرده بانکی و یا دارایی های دیگری در دست داشتند، به شکلی تمام و کمال از این وضعیت نفع برده اند و در حقیقت سود های کلانی کسب کرده اند.
از این رو نباید این موضوع را در ذهن خود داشته باشید که کسب سود به صورت دائمی به همین سادگی صورت خواهد پذیرفت که اتفاقا ادامه دار هم باشد. این موضوع را در نظر بگیرید که این جمله را افرادی به صورت کامل درک خواهند کرد که در مهر ماه سال 97 و تحت تاثیر روانی اتفاقات تابستان 97 شروع به خرید دلار و طلا کرده اند و در ماه های بعد وقتی که با افت قیمت دلار و طلا مواجه رو به رو شدند باید تصمیم بسیار سختی را می گرفتند، برخی از افراد با اندکی زیان و به سرعت از این سرمایه گذاری خارج شدند و برخی دیگر با نگهداری سرمایه های خریداری شده آن زمان خود و در این روزها و با گذشت 1 سال، زیان قابل توجهی را متحمل شده اند و همچنان به صورت واضح و روشن نمی دانند که چه کاری باید انجام دهند.
در حال حاضر و با گذشتن سال پر هیاهوی 2019-2018 که دامنه التهابات آن تا نیمه اولی امسال هم کشیده شد، همچنان این سوال وجود خواهد داشت که حالا باید چه تدبیری اندیشید؟ امروزه روز که تب تند تورم و افزایش نرخ دلار، طلا و مسکن و … تا حدود زیادی از بین رفته است و دیگر از آن خبری نیست، بازار مسکن به استناد تحلیل های بسیاری از افراد وارد فاز رکودی شده است و بازار سرمایه نیز بعد از رشدی قابل توجه خود در نیمه نخست سال 98 تا حدودی از هیجان دور شده، چه مسیری را باید پیش گرفت؟
آیا التهابات بازار های مالی در 2 سال اخیر برای آخرین بار است که رخ می دهد و یا باز هم در اشکال دیگر و یا حتی در همان شکل و شمایل و با همان شرایط اتفاق می افتد؟ در حقیقت باید گفت که بله به همین صورت است، این سیکل ها و دوره های شارپی و ورود د مکرر به دوره های رکود و رونق بازارها به صورت دائم در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
باید به این موضوع اشاره داشت که سرمایه گذاری در هر نوع دارایی بدون آگاهی لازم و کافی از روند های گذشته، ظرفیت حرکت آینده و میزان ارزندگی آن در کنار بی توجهی به میزان ریسک پذیری ما و ترکیب دارایی هایمان می تواند، مجددا نیز فرصت سوزی کند. می توان این طور بیان کرد که در سال های آینده، سرمایه گذاری و مدیریت دارایی هاست که هنر اصلی یک فرد یا سرمایه گذار خواهد بود.
در حقیقت این که بتوانید برای خود بیشترین میزان سودآوری را به علاوه حفظ سود های گذشته رقم بزنید، این موضوع به این دلیل است که بسیاری از دارایی ها به قیمت معامله خواهند شد و انتظار به این صورت خواهد بود که انتخاب فرصت های سرمایه گذاری بسیار متفاوت از دو سال گذشته است و کسب سود واقعی اندکی سخت تر و نیازمند دانش بیشتری خواهد شد و در واقع احتیاج به صرف زمان بیشتر و مطالعه بیشتر و افزاش آگاهی و دانش در زمینه های بازار های مالی و انواع تحلیل ها خواهد داشت.
در حقیقت باید این نکته را خاطر نشان کرد که در حال حاضر و بعد از دوره افزایش حجومی قیمت ها که حدودا 2 ساله بازار سرمایه، طلا، مسکن، دلار ، خودرو و … را فرا بود، برخی از افراد بر این اعتقادند که کسب سود در آینده امری نشدنی خواهد بود و بهترین گزینه پارک سرمایه در سپرده های بانکی به حساب می آید و یا همچنان مسر به ماندن در برخی از بازار ها به امید کسب سود در آینده نزدیک یا دور هستند، به این دسته افراد باید این طور گفت که با مدیریت صحیح و البته متعادل کردن بازدهی مورد انتظار با استطاعت و ظرفیت سود سازی بازار های مختلف و زمان بندی صحیح رسیدن به این بازدهی نه فقط می توان دارایی خود را از چاله تورم بیرون کشید، حتی کسب سود معقول و مناسب نیز دور از دسترس نمی باشد.
در انتهای این مقاله کاربردی و جامع با عنوان بهترین سرمایه گذاری در سال 2020 باید گفت که با سخت و تخصصی تر شدن انواع تصمیمات سرمایه گذاری به ویژه در سال 2020، جواب سوالی که در ابتدای مقاله ذکر شد این است که بهترین روش می تواند این باشد که گرفتن این تصمیمات را به مدیران حرفه ای دارایی سپرده شود تا آن ها با آگاهی خود در سرمایه گذاری و تحلیل درست بازارها به کسب منفعت برای سرمایه گذاران مشغول شوند. این نکته را هیچ وقت فراموش نکنید که مقصود نهایی مدیریت دارایی، اخذ بازدهی خوب با ریسک معقول و بالاتر از تورم و در افق زمانی میان مدت و بلند مدت به شمار می رود.
در حقیقت این که تنها از التهابات بازار در جهت کسب سود استفاده کنیم تا در شرایط نا مناسب و در کوتاه مدت منفعتی کسب کنیم، به هیچ عنوان ارتباطی با اصول اولیه سرمایه گذاری پایدار ندارد و فقط موج سواری بر شرایط موجود خوانده می شود. این را در خاطر داشت باشید که واگذاری تصمیم های دشوار سرمایه گذاری به اشخاصی که دانش این کار را دارند قطعا زیرکانه ترین تصمیم افراد در طول مسیر زندگی مالی خود خواهد بود، از طرفی دیگر خود شما عزیزان نیز با افزایش سطح آگاهی خود می توانید بهترین شخص برای مدیریت سرمایه خود باشید، به این دلیل که هیچ کس دلسوز تر از شما برای سرمایه شما وجود نخواهد داشت.
مطالب مرتبط :
بهترین روش برای تحلیل سهام در سال ۲۰۲۰