in ,

بی نظیربی نظیر

تاریخچه برگرکینگ – بزرگترین رقیب مک دونالد

تاریخچه شکل گیری برگرکینگ

سلام، حالت خوبه؟ امیدوارم که خوب باشی. همونطوری که میدونی برگر کینگ یه رستوران زنجیره ای خیلی معروف آمریکایی که تو خیلی از جاهای دنیا شعبه داره و کلیم طرفدار چند آتیشه که از محصولات این برند و مخصوصا همبرگراش خیلی راضی اند و واقعا حقم دارن. این برند یک ساندویچ مخصوص به اسم ووپر (whoper) داره که تو دنیا خیلی پرطرفدار و محبوبه و واقعا میتونه هر کسی رو مجذوب خودش کنه. توی این مقاله میخوایم که نگاهی به تاریخچه برگرکینگ بندازیم و ببینیم که چجوری شکل گرفته و الآن این همه معروف شده و این تعداد شعبه تو دنیا داره. مطمئنا که توی این مطلب از خوندن تاریخچه برگرکینگ کلی لذت میبری و در ضمن کلی چیز که تا حالا در موردش نمیدونستی رو میفهمی.

تاریخچه برگرکینگ

تاریخچه برگرکینگ

اولین نکته این که برگر کینگ برای اولین بار توی سال 1954 در شهر میامی در ایالت فلوریدا افتتاح شد و از اون موقع تا الآن دفتر مرکزیش توی همین شهر قرار داره. جالبه بدونید که تو کشور استرالیا محصولات برگر کینگ با نام تجاری Hungry Jack’s شناخته شده و مردم این برند رو با این نام میشناسن. همونطور که گفتیم Burger King یا همون BK یک فست فود زنجیره ای همبرگر در دنیاست که شعبه اصلیش توی ایالت فلوریدای آمریکاس. این کمپانی از سال 1953با نام “Insta Burger King” شروع به فعالیت کرد، صاحبان این شرکت در طول بیش از نیم قرن 4 بار عوض شدن تا اینکه سر آخر شرکت 3G صاحب امتیاز کمپانی برگر کینگ این کمپانی را با شرکت کانادایی “Tim Horton”ادغام کرد وامروزه این شرکت ترکیبی به سومین رستوران فست فود زنجیره ای بزرگ دنیا تبدیل شده که خیلی بی نظیر و باور نکردنیه.

شکل گیری برند محبوب برگر کینگ

خیلی جالبه بدونید که آخر سال مالی 2013 برگر کینگ اعلام کرد که بیشتر از 13 هزار شعبه در 79 کشور جهان دارد و از این تعداد 66 در صد در آمریکا هستند و 99 درصد از اونها مالکیت خصوصی دارند. این کمپانی برای گسترش شعبه های خودش از مدل های متفاوتی از فرانچایزینگ (Franchising) استفاده کرده. میشه گفت که شیوه واگذاری شعب در مناطق مختلف متفاوته، بعضی از شعبات منطقه ای به عنوان شعبه اصلی انتخاب میشوند و مسئول واگذاری و دادن مجوز به سایر شعب نان میگیرند. به دلیل نداشتن یک روال مشخص در روابط با شعبه ها اغلب این کمپانی با مشکلات قانونی زیادی دست و پنجه نرم میکنه.

تاریخچه برگرکینگ

برگر کینگ منوی خود را از یک همبرگر ساده، سیب زمینی سرخ کرده، سودا و میلک شیک در سال 1354، به بازه متنوع تری از محصولات گسترش داد در سال 1957 Whopper را به منوی خود اضافه کرد که به نماد این رستوران تبدیل شد (در خصوص با وپر در مقدمه همین مقاله صحبت کردیم). جالبه بدونید که برگرکینگ روزانه 11 میلیون همبرگر تو سراسر دنیا میفروشه و این یعنی برگر کینگ دومین فست فود بزرگ توی سراسر جهانه، پس به خانه ووپر خوش آمدید، جایی که در تلاشند تا فست فودی با کیفیت عالی، طعم خوب و البته قیمت مناسب بهتون ارائه بدن.

تاریخچه برگرکینگ و رقابت تاریخی با مک دونالد

انگاری که هیچ موقع توی تاریخچه برگرکینگ سازماندهی موفق و ثبات مک دونالد را نمی توانست داشته باشه تا اینکه بالاخره توی سال 1978 مدیر اجرایی مک دونالد به اسم Donald Smith استخدام کرد. میشه گفت که توی برنامه جدید اسمیت، سازماندهی برگر کینگ اصلاح شد، مدیریت و شیوه فرنچایز (اعطای نمایندگی) بهتر شد، منو بزرگ تر شد و استانداردهای جدی برای طراحی و مدیریت رستوران ها ارائه و اجرا شد. اتفاقهایی که برگر کینگ را وارد بازی بزرگان و رقابت تاریخی با مک دونالد کرد. مدیریت اسمیت و برنامه های بازاریابی و برندینگ Norman Brinker که قائم مقام شرکت بود عظمت سلطان برگر را زیاد تر از قبلا کرده بود و شروع تبلیغات کسترده برگر کینگ در اوایل دهه 80 میلادی زمان اوج شکل گیری فست فود ها، باعث به وجود اومدن جنگ همبرگر ها شد!!

برند برگرکینگ

دهه 1970 برای برگر کینگ شامل اتفاقات مهمی بود. کمپین “به شیوه خود بخورید” در سال 1974، اولین شعبه اروپایی آنها در مادرید در سال 1975 و معرفی سرویس معروف “در میان رانندگی” در آمریکا اتفاقاتی بود که در رقابت با برند معتبر مک دونالد خیلی به اونها کمک کرد. در دهه 1980 ابداعات مهمی در منوی غذا به وسیله برگر کینگ تهیه و اجرا شد شامل مواردی مثل “صبحانه را با کروسن ویچ شروع کنید” در سال 1985 و “جوجه های لطیف” در سال 1986 بود. اما سال 1986 سال رکورد زنی های برگر کینگ بود؛ افتتاح 546 رستوران جدید در نقاط گوناگون دنیا، آوردن سیستم برگر کینگ به بیش از 4743 رستوران و فروش 4.5 میلیارد در 402 رستوران بین المللی در بیش از 25 کشور دنیا، اتفاقاتی بود که مسیر حرکتی این رستورانای زنجیره ای رو به صورت کامل عوض کرد.

تو سال 1988 شرکت گرند متروپولیتن شرکت پیلزبری که دارای برند برگرکینگ به ارزش 5.8 میلیارد دلار میشد را تصاحب کرد و رویکرد توسعه بین المللی را در پیش گرفت و برگر کینگ رو به کشورایی مثل آلمان، لهستان، عربستان، السالوادور، پرو، دومینیکن، جمهوری چک، نیوزیلند، پاراگوئه، ترکیه، بولیوی و ایتالیا وارد کرد. در سال 1997 شرکت گرند متروپولیتن با شرکت گینز با نام جدید “دیاگو” ادغام شد و چند سال بعد در سال 2002 به شرکت تکزاس پسیفیک فروخته شد. در سال 2006 برند برگر کینگ به شکل رسمی وارد بازار سهام شد و سهام آن در بازار بورس نیویورک ارائه شد ولی تو سال 2010 شرکت 3G برگرکینگ را تصاحب کرد و یه بار دیگه اونو تبدیل به یک برند با مالکیت شخصی کرد.

تاریخچه برگرکینگ

شرایط اخذ نمایندگی از برگرکینگ

  1. برای گرفتن شعبه از برگر کینگ، مبلغ 500 هزار دلار + KDV باید پرداخت بشه و این قرارداد به مدت 20 سال معبره و هر ماه از درامد مستقیم ماهانه مبلغ 13 درصد از شما گرفته میشه.
  2. محل شعبه در یکی از مکان های شلوغ مثل؛ مراکز خرید، سینما، نزدیکی مدارس و یا هر مکانی که از سمت خود burger king مناسب باشه انتخاب میشه و به وسیله خودشان کرایه میشه.
  3. محل انتخاب شده باید در طبقه همکف و ورودی قرار داشته باشه و حداقل همکف 120 متر مربع و اگر مکان سربسته داشته باشه باید در مجموع حداقل 300 متر مربع باشه؛ عرص مکان حداقل 6.5 متر و ارتفاع سقف هر طبقه باید حداقل 2.90 متر باشد. اگه مکان انتخاب شده در طبقه فود کورت باشه، متراژ مکان به علاوه انبار 100متر کفایت میکنه.

برند برگر کینگ

نکته : اینم در نظر داشته باشید که بر اساس استعلام انجام شده برگر کینگ به کمپانی ها و اشخاص ایرانی نیز مجوز نمایندگی میدهد.

منوی جدید کینگ برگر در ژاپن

درباره این بخش مقاله باید بگیم که اخیرا در ژاپن برگر کینگ با منوی غذای جدید خود بنام ”Burger King, Meat Monster” سر و صدای زیادی بپا کرده. جالبه بدونید که این ساندویچ از 2 همبرگر، سینه گوشت مرغ، 2 تکه پنیر، 3 قطعه گوشت خوک، کاهو، گوجه فرنگی و پیاز تشکیل شده است. میشه گفت که در مجموع این ساندویچ دارای 1160 کالری است که این میزان دو برابر بیشتر از مقدار توصیه شده برای یک فرد 40 ساله در روز است. با تمام این توصیفات این منوی غذایی جزو 11 منوی برتر منوی رستوران فست فود دنیا به حساب می آید.

برگر کینگ

شکایت مک دونالد از برگر کینگ

جالبه که همه میگن برگر کینگ یک تقلید درجه 2 از مک دونالد هستش. خب همه درست میگن|!!! تو سال 1953 متیو برنز و کیت کرامر با بازدید از رستوران های زنجیره ای مک دونالد تصمیم گرفتند غذای به همین بدی را در فلوریدا هم عرضه کنند. با تقلید از برنامه تجاری مک دونالد آن ها دقیقا همون روند رو پیش گرفتند. ولی آنها با مشکل بزرگی برخورد کردند، ماهی تابه های ویژه ای که آنها در همه شعبه های خود استفاده می کردند به دلیل آب همبرگر از کار افتاد!!!!!!!!!!!!!!!!

برگرکینگ

در ادامه ماجرا جیمز مک لامور و دیوید اجرتون با هم سرخ کن دیگری برای برگر کینگ طراحی کردن و کل زنجیره را از آن ها خریدند. موفقیت خوبی بود ولی هنوز برای کنار زدن مک دونالد از رتبه یک کافی نبود، در نتیجه برگر کینگ در یک تبلیغ تلویزیونی گفت که همبرگراش از مک دونالد بهتره، بعد از پخش این تبلیغ، مک دونالد  از برگر کینگ شکایت کرد. در واقع رقابت این دو رستوران زنجیره ای از اول تاریخچه برگرکینگ تا الآن هنوزم ادامه داره.

مطالب مرتبط :

تاریخچه مک دونالد

۴۰ غذای معروف دنیا که به خاطرش سفر باید کرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: احسان رباط جزی

سلام احسان رباط جزی هستم دانشجوی رشته مهندسی صنایع و علاقه مند به حوزه نویسندگی سایت، اونم به خاطر اینکه بتونم تجربیات و دانش خودم رو با بقیه هم به اشتراک بگذارم و همینطور آدم پر انرژی و فعالی محسوب میشم.