in ,

بی نظیربی نظیر بامزهبامزه

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

هر آنچه باید در مورد ویروس کرونا بدانید

راه های پیشگیری از ویروس کرونا رو میدونی؟ میدونی برای اینکه به این بیماری وحشتناکی که از کشور چین شروع به پخش شدن کرده مبتلا نشی، باید چه کارهایی رو انجام بدی و چه کارایی رو انجام ندی؟ با توجه به شیوع و نزدیک تر شدن این ویروس خطرناک به ایران لازم دونستم یک مقاله کامل برات راجب راه های پیشگیری از ویروس کرونا بنویسم تا به صورت دقیق بدونی که با چی طرف هستی!!! پس اگه سلامتی خودت و عزیزانت برات مهمه حتما مطلب راه های پیشگیری از ویروس کرونا میتونه بهت کمک کنه.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

اول باید بگیم که این ویروس که شیوع آن از اواخر دسامبر سال پیش میلادی یا همون دی ماه در چین شروع شد، علاوه بر 30 استان و منطقه چین، به کشور های دیگر مثل آمریکا، استرالیا، تایلند، مالزی، کره جنوبی، ژاپن، کانادا، سوئد، اسپانیا، فرانسه و امارات متحده عربی نیز سرایت کرده است. میشه گفت که دوره نهفتگی نسبتا طولانی این بیماری تنفسی مرگ‌ بار از چند روز تا 2 هفته متغیر است و همین امر باعث میشه مبتلایان تا قبل از بروز علایمی مانند تب و تنگی نفس به مراکز درمانی مراجعه نکنند. این ویروس بر خلاف ویروس سارس که در سال 2003 در چین شیوع پیدا کرد و بعد از سرایت به 26 کشور دنیا 8 هزار و 100 نفر را مبتلا کرد، در دوره نهفتگی نیز از فرد به فرد قابل انتقال است، کارشناسان تهدید واقعی کرونا را در همین قابلیت شیوع و انتشار گسترده آن میدونند.

ویروس کرونا چگونه گسترش پیدا میکند؟

جالبه بدونید که ویروس کرونا مثل سایر ویروس ها (مثل سرماخوردگی) وقتی فرد سرفه می کند یا عطسه می کند، ویروس به وسیله قطرات پخش می شود. همچنین وقتی که شخصی یک سطح آلوده مثل دسته درب را لمس کند، می تواند پخش شود. بیمارستان ها همچنین مکان های اصلی برای گسترش ویروس هستند جایی که یک بیمار بسیاری از افراد را آلوده می کند. وقتی که بیماران با علائم مبهم تنفسی به بیمارستان می آیند ، امکان دارد کارکنان بیمارستان متوجه نشوند که باید احتیاط های خاصی مثل استفاده از ماسک یا دور نگه داشتن آنها از سایر بیماران را انجام دهند. ویروس های انسانی کرونا اغلب به وسیله یک فرد آلوده به دیگران منتقل میشوند.

ویروس کرونا

سرعت انتقال ویروس کرونا چقدر است؟

این طور به نظر میاید تعداد مبتلایان به این ویروس در یک هفته از 40 به 440 نفر رسیده است، ولی در واقع بسیاری از موارد تازه مبتلا به این ویروس، از چند روز پیش بیمار شده بودند و با تاخیر شناسایی شدند. جالبه بدونید که داده های کمی درباره نرخ رشد این اپیدمی وجود دارد، ولی متخصصان بر این باورند که تعداد مریض های مبتلا به این ویروس احتمالا بیشتر از موارد عنوان شده است. همان طور که پیش تر هم گفتیم تاکنون مواردی از ابتلای به این بیماری در تایلند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، استرالیا و ایالات متحده هم مشاهده شده است. این بیماری برای اولین بار در شهر ووهان چین بروز کرد و تمام مبتلایان به آن در کشورهای مختلف افرادی بوده‌ اند که پیش تر به این شهر سفر کرده بودند، ولی این نگرانی وجود دارد که این ویروس توسط میلیون‌ ها نفر که برای جشن سال نو میلادی در چین سفر میکنند،‌ در اواخر ماه جاری میلادی، همه‌ گیر گردد.

در مسیر حفاظت از خود راه های پیشگیری از ویروس کرونا چیست؟

درباره این بخش از مقاله باید گفت که در حال حاضر هیچ واکسنی برای محافظت از شما در برابر ویروس کرونا انسانی وجود ندارد. امکان دارد با انجام موارد زیر قادر باشید خطر ابتلا به عفونت را کم کنید :

  • چنانچه بیمارید و فکر میکنید امکان دارد دلیل آن مسافرت به منطقه آلوده به ویروس کرونا یا تماس با شخصی باشد که در آنجا بوده است، باید به یک پزشک اطلاع دهید و به دنبال درمان زود هنگام باشید.
  • اشیاء و سطوحی که بیشتر لمس میشود را تمیز و ضد عفونی کنید.
  • از تماس نزدیک با افرادی که مریض هستند اکیداً خودداری کنید.
  • دستان خود را حداقل به مدت 20 ثانیه با آب و صابون شست و شو دهید.
  • وقت سرفه یا عطسه دهان خود را با یک دستمال بپوشانید ، بعد دستمال در سطل زباله قرار دهید.
  • از دست زدن به چشم، بینی یا دهان جداً خودداری کنید.

روش های پیشگیری از ویروس کرونا

در مسیر حفاظت از دیگران راه های پیشگیری از ویروس کرونا چیست؟

چنانچه علائمی مثل سرماخوردگی دارید، با انجام موارد زیر میتونید از دیگران محافظت کنید :

  • اشیاء و سطوح را تمیز و ضد عفونی کنید.
  • از تماس نزدیک با دیگران اکیدا خودداری کنید.
  • زمان سرفه یا عطسه ، دهان و بینی خود را با یک دستمال بپوشانید، بعددستمال را درون سطل زباله ریخته و دستان خود را شست و شو دهید.
  • زمانی که بیمار هستید، در منزل بمانید.

ویروس کرونا چطور متوقف میشود؟

در نظر داشته باشید که واکسنی برای این ویروس وجود ندارد، پس تنها راه جلوگیری از سرایت آن تشخیص زود هنگام و درمان بیمار در قرنطینه به حساب می آید. باید به دنبال افرادی بگردید که با بیماران این ویروس در تماس بوده‌ اند و آنها را زیر نظر بگیریم. در قدم بعدی باید محدودیت‌ های مسافرتی ایجاد کرد و از گردهمایی‌ های عمومی جلوگیری کرد.

علائم ویروس کرونا

ویروس چگونه از حیوانات به انسان ها منتقل می شود؟

بعضی ویروس ها به خاطر توانایی خود در انتقال به انسان ها شناخته شده هستند و این کروناویروس جدید یکی از آنها است. ولی چگونه؟ مطالعه ای که در نشریه Journal of Medical Virology منتشر شد، بیان میکند که احتمالا از مار میزبان و همچنین مشخص شده است که تغییری در یکی از پروتئین های ویروسی در 2019-nCoV به ویروس اجازه میدهد گیرنده هایی روی سلول هایی خاص در بدن میزبان را شناسایی و به آنها متصل شود. این توانایی گامی مهم برای ورود به سلول ها است و به گفته پژوهشگران تغیر در این پروتئین ویژه امکان دارد به ویروس در انتقال به انسان کمک کرده باشد.

مردم چگونه می توانند از خود و دیگران در برابر این ویروس جدید محافظت کنند؟

در صورت سفر به شهر ووهان و کشورهایی که حضور ویروس در انها گزارش شده است از تماس با افراد بیمار و حیوانات زنده و مرده، و حضور در بازارهای فروش حیوانات یا تماس با محصولات حیوانی مثل گوشت خام اکیداً پرهیز کنید. توجه داشته باشید که باید به صورت مرتب دست های خود را با آب و صابون حداقل به مدت 20 ثانیه بشویید. چنانچه به ویروس مبتلا شدید، می توانید اقداماتی را برای کمک به پیشگیری از انتقال بیماری به دیگران انجام دهید که از آن جمله می توان به ماندن در خانه، جدا کردن خود از افراد دیگر در خانه، پوشیدن ماسک صورت، پوشاندن دهان و بینی هنگام سرفه و عطسه و شستن منظم دست ها اشاره داشت.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

حواستون باشه که ماسک هایی که قادرند از عبور ذرات ریز جلوگیری کنند، بهترین گزینه به حساب می آیند. ماسک های جراحی نیز گزینه های خوبی هستند، بخاطر اینکه آنها قادرند از پخش شدن قطرات جلوگیری کنند. اما حواستون باشه که باید ماسک محکم روی صورت قرار بگیرد و اگر شیشه عینک شما بخار می گیرد، نشانه ای از شل بودن ماسک است.

افرادی که به ووهان و کشورهایی که حضور ویروس جدید در آنها گزارش شده است سفر کرده و طی دو هفته پس از آن با تب، سرفه، یا دشواری در تنفس مواجه شده اند باید بلافاصله در پی دریافت کمک پزشکی باشند و کارکنان بیمارستان را از سفر خود آگاه سازند. ذرات معلق تولید شده در روند لوله گذاری برای بیماران مبتلا به ذات الریه بسیار مسری است، از این رو، کارکنان بیمارستان در معرض خطر بالای تماس با ویروس قرار دارند. دوره نهفتگی ویروس جدید 2 هفته اعلام شده است.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

10 نکته مهم در خصوص راه های پیشگیری از ویروس کرونا

  1. علائم این ویروس شامل؛ سرفه شدید، تب و سختی تنفس یا همان تنگی نفس است. چیزی که تشخیص این بیماری را سخت تر میکند این است که در موارد خفیف علائم آن کاملا شبیه به یک سرماخوردگی ساده است و حدود 2 هفته قادر است به صورت نهفته مخفی شود.
  2. کرونا از خانواده بزرگ ویروس‌ هایی است که یک سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل میشود.
  3. هنوز هم درباره ریشه شیوع این ویروس در چین نظر قطعی وجود ندارد، اما تقریبا همه دانشمندان بر انتقال این بیماری از حیوانات به انسان توافق نظر دارند چون اغلب قربانیان اولیه از بازار غذای محلی که اکنون تعطیل شده، بازدید کرده بودند که به‌طور مکرر میزبان تمام انواع حیوانات زنده بود.
  4. اما برخی دیگر از پژوهشگران مارها را از شیوع این بیماری تبرئه کرده‌ و ادعا کرده‌اند که معمولا ویروس‌های اینچنینی از پرندگان و پستانداران به انسان منتقل می‌شوند نه خزندگان. از طرفی تشخیص اینکه این بیماری از کدام نوع از حیوانات منتقل می‌شود به افراد برای مراقبت از خودشان کمک می‌کند اما از طرف دیگر برخی از پژوهشگران هشدار داده‌اند که با اظهارنظر در این مورد ممکن است مردم اقدام به کشتن گونه‌های حیوانی کنند بدون اینکه از شیوع بیماری توسط آنها مطمئن باشند.
  5. بعضی پژوهشگران چینی به این نتیجه رسیده‌ اند که محتمل‌ ترین میزبان طبیعی این ویروس مارهایی هستند که تحت عنوان غذا و جایگزین دارو در چین استفاده میشوند.
  6. مسافران وقت برگشت باید وضعیت سلامتی خود را مورد نظارت قرار دهند و چنانچه دچار سرفه یا عطسه شده باشند، پیش از ورود با ارائه‌ دهندگان مراقبت‌های بهداشتی تماس بگیرند.
  7. این ویروس روی سینوس‌ها، بینی‌ها و دستگاه‌ تنفسی فرد تاثیر مستقیم دارد و برای اولین بار در سال 2012 در عربستان سعودی و بعد از آن در کشورهای دیگر خاورمیانه، آفریقا، آسیا و اروپا دیده شد، بعد از آن این ویروس در سال 2015 در کره جنوبی شایع شد. البته ریشه این ویروس به دهه 1940 میلادی بر میگردد که اطلاعات دقیقی از آن نیست.
  8. توجه داشته باشید که باید دائم دست‌ها را بشویید و از تماس دست با صورت خودداری کنید.
  9. خفاش ها و مار ها متهم ردیف اول پرونده کروناویروس‌ اند.
  10. برای جلوگیری از ابتلا به کرونا اگر قصد سفر به چین دارید در قدم اول حتما از سر زدن به بازارهایی که حیوانات زنده دارند جلوگیری کنید.

راه های پیشگیری از ویروس کرونا

امیدوارم که مطالبی که گفتم رو رعایت کنید و هیچ کس به این بیماری خطرناک دچار نشه. هر سوال و یا موردی در مورد بیماری کرونا داشتی، میتونی در انتهای مقاله با من و بقیه در میونش بزاری. ایشالا که همگی همیشه سالم و سلامت باشید.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: احسان رباط جزی

سلام احسان رباط جزی هستم دانشجوی رشته مهندسی صنایع و علاقه مند به حوزه نویسندگی سایت، اونم به خاطر اینکه بتونم تجربیات و دانش خودم رو با بقیه هم به اشتراک بگذارم و همینطور آدم پر انرژی و فعالی محسوب میشم.