سرمایه گذاری از اصول زندگیه. آدمها با آرزوهاشون زندگی می کنن و برای تحقق این اهداف دست به تلاش و سرمایه گذاری می زنن. سرمایه گذاری در بورس یکی از گزینه های موجوده که اگر با دقت و بر اساس باور و دیدگاه های درست انجام بشه، نتیجه مطلوبی خواهد داشت. اما باورهای غلط کدامند که باعث اشتباه در سرمایه گذاری بورس می شوند؟ بر این اساس 7 باور غلط در سرمایه گذاری را از نظر نوابغ سرمایه گذاری در جهان، هم چون وارن بافت و جورجی شوارتز را به شما معرفی می کنیم تا دچار اشتباه در سرمایه گذاری بورس نشوید.
هفت اشتباه نابخشودنی در سرمایه گذاری بورس
وارن بافت و جورجی شوارتز، موفق ترین سرمایه گذاران دنیا هستند. وارن بافت با خرید سهام شرکت های بزرگ، با ارزشی بسیار کمتر از ارزش ذاتی، آنها را تصاحب می کرد و شوارتز نیز شهرتش بواسطه معامله کلان در بازارهای آتی و ارز است.
باورهای غلط هر سرمایه گذاری را می تواند به راحتی متضرر کند. این باورها همان هایی هستند که بزرگانی چون وارن بافت و جورجی شوارتز، اعتقادی به آنها ندارن. در ادامه به این باورها اشاره می کنیم تا در سرمایه گذاری خود از آنها دوری کرده و متحمل زیان نشین.
باور غلط شماره 1 : برای کسب بازده بیشتر، لزوما حرکت بعدی بازار را باید پیش بینی کرد.
مطلب مرتبط : سرمایه گذاری در بورس ایران
وارن بافت هیچ علاقه ای به پیش بینی حرکت بعدی بازار نداشت. به عقیده او یک پیش بینی شاید اطلاعاتی در خصوص فرد پیش بینی کننده به شما بدهد، اما در خصوص آینده هیچ چیزی به شما نمی گوید. شوارتز نیز سابقه پیش بینی غلط را دارد. در واقع این دو پذیرفته اند که اگر بر اساس پیش بینی آینده، دست به سرمایه گذاری می زدن، سرمایه خود را ازدست می دادن.
پس باور داشته باشین که سرمایه گذاران موفق در پیش بینی حرکت بعدی بازار، هیچ برتری نسبت به شما ندارند.
باور غلط شماره 2 : اگر من نتوانم بازار را پیش بینی کنم، پس حتما شخصی را باید بیابم که این کار را انجام دهد!
ذات پیش بینی با احتمال و عدم قطعیت همراه است. پس اینکه دنبال شخصی بگردیم که از آینده خبر دهد اصلا دیدگاه منطقی نیست. درواقع زمان بندی و پیش بینی بازار می تواند یک سرمایه گذار را نابود کند.
مشاورین سرمایه گذاری تنها در خصوص خرید و فروش سهام به شما توصیه هایی می کنند و یا از محل مدیریت سرمایه شما به کسب درآمد می پردازند. این موضوع حکم کسی را دارد که به روش کشف طلا دست یافته؛ آیابه نظر شما در ازای دریافت مبلغ اندک حاضره این اطلاعات رو به شما بده؟! وارن بافت و شوارتز اکثرا در مورد تفکرات خود نسبت به روند بازار صحبتی نمی کردن و همیشه از افشای اطلاعات مهم بازار خودداری می کردن.
باور غلط شماره 3 : باور این موضوع که اطلاعات داخلی تنها راه کسب سود کلان است.
اطلاعات داخلی، به دسته ای از اطلاعات مهم و تاثیر گذار اطلاق میشه که در صورت افشا می تواند بر قیمت اوراق بهادار ناشر و رفتار سرمایه گذاران تاثیر بگذارد. این اطلاعات داخلی نباید قبل از افشا توسط ناشر، به بیرون درز کند و هیچ تضمینی برای کسب سود بیشتر نیست.
جالب است بدانید که منبع اطلاعاتی که وارن بافت از آن استفاده می کند، گزارشات سالیانه شرکت هاست که بطور رایگان در دسترس عموم قرار می گیرد. بافت می گوید : با اطلاعات داخلی کافی و یک میلیون دلار، به راحتی می توانید درعرض یکسال ورشکست شوید!
باور غلط شماره 4 : تنوع بخشی و متنوع سازی سبد سرمایه گذاری
تشکیل سبد سرمایه گذاری و تنوع بخشی آن، مانند چاقوی دو لبه تیز می مونه که اگر به اندازه و درست بکار گرفته نشه، تاثیری برعکس خواهد داشت.
در واقع تنوع سازی برای افراد مبتدی مناسب است که قصد آشنایی با بازار و یادگیری شیوه معامله را دارن؛ ولی برای کسب سود کلان شاید تنوع زیاد کارساز نباشه. بافت چند سهم برجسته را شناسایی و سپس بصورت کلان در آنها سرمایه گذاری می کرد.
باور غلط شماره 5 : باور این موضوع که برای کسب سودهای بزرگ لزوما باید ریسک های بزرگ انجام داد.
در سرمایه گذاری ریسک یک فاکتور نامطلوب بحساب میاد که نمی توان بطور کلی آن را حذف کرد؛ ولی خب هیچ تضمینی هم وجود نداره که کسی که ریسک یزرگتری در سرمایه گذاری خود داره، حتما سود بزرگی هم بدست بیاره!
سرمایه گذاران موفق به شدت مخالف ریسک هستن و از هیچ کاری برای کاهش و یا حذف آن فرو گذار نیستن. در واقع اجتناب از ریسک، اصل اساسی برای افزایش دارایی است. پس قبل از اینکه به سود فکر کنین، اول زیان ها رو حذف کنید. چون از دست دادن پول همیشه راحت تر از کسب آن است.
باور غلط شماره 6 : باور داشتن بر وجود یک سیستم که سود سرمایه گذاری را تضمین می کند!
وارن بافت در خصوص این باور با لحنی تند می گوید که مردم به دنبال یک فرمول هستن! فرمولی که آن را به کامپیوتر بدهند و یه شبه پولدار بشن.
این باور غلط که هم چون باور به پیش بینی مشاور است، جزو بزرگ ترین اشتباه در سرمایه گذاری بورس حساب میشه. چون حتی بهترین تحلیل های تکنیکال و بنیادی و استفاده از فرمول های پیشرفته نیز با عدم قطعیت همراه اند.
باور غلط شماره 7 : باور به اطلاع از آینده و اطمینان از اینکه بازار نیز باید باور شما را ثابت کند.
این باور غلط در واقع شکل قوی تر باور شماره یک است که حس پیش بینی آینده را در شما بوجود میاره. این حس که اکثرا در مشتاقان سرمایه گذاری بوجود میاد، تا زمانی که به از دست دادن حجم زیادی از سرمایه منجر نگردد، فروکش نخواهد شد.
پس هیچ وقت با پافشاری و اصرار بر این موضوع که قطعا آینده سهام رو می دونین، سرمایه خود را به خطر نندازین.
در انتها امیدوارم این مطلب برای شما مفید بوده باشه و در سرمایه گذاری های خود موفقیت های بزرگی کسب کنین.