in ,

بی نظیربی نظیر

زندگینامه ادیسون – سرگذشت زندگی نابغه آمریکایی

بیوگرافی توماس ادیسون

توماس آلوا ادیسون، مخترع، مهندس و کارآفرین آمریکایی بود. همانطور که همه میدانند او لامپ رشته ای را در نوعی خاص کشف کرد و به تولید انبوه رساند و تحولی بزرگ در دنیا به وجود آورد. در همین راستا در این مطلب قصد دارم تا زندگینامه ادیسون رو مورد بررسی قرار بدم. زندگینامه ادیسون قطعا میتونه براتون جذاب باشه چون زندگی خیلی جالبی داشته و ازت دعوت میکنم که در ادامه همراه با من باشی و زندگینامه ادیسون رو تا انتها مطالعه کنی، مطمئنا پشیمون نمیشی.

زندگینامه ادیسون - سرگذشت زندگی نابغه آمریکایی

زندگینامه ادیسون

اول باید بگیم که توماس اديسون در سال 1847 در ایالت اوهایو کشور ایالات متحده آمریکا به دنیا آمد. توماس در كودگی نتوانست مثل سایر بچه ها در مدرسه موفق عمل کنه. او هفتمین و آخرین فرزند ساموئل اوگدن ادیسون و نانسی متیوز الیوت به حساب می آمد. پدر او در کودکی به همراه خانواده از نوا اسکوشیا به آمریکا مهاجرت کرده بود. ساموئل در روستایی به نام شوزبری در کانادا که بعدها وینا نام گرفت، رشد کرد.

او در جوانی در یک شورش شرکت کرد و بعد از شرکت در نبرد، از کانادا فرار کرد. میلان در ایالت اوهایو مقصدی بود که پدر توماس برای خانواده‌ اش در آمریکا انتخاب کرد. همان طور که اشاره کردیم توماس فقط چند ماه به مدرسه رفت و پس از آن، مادرش وظیفه‌ی آموزش او را بر عهده گرفت. ادیسون بسیاری از آموخته‌ های کودکی خود را از کتاب‌های آر.جی پارکر یاد گرفت. ادیسون در کودکی به‌ دلیل موارد متعددی به کم‌ شنوایی نیز دچار شده بود.

زندگینامه ادیسون – تحصیلات توماس در کودکی

در ادامه مادرش تصميم گرفت به او در منزل تعليم های لازم رو بده، تعداد زيادی كتاب به او داد تا بخونه. توماس پسری كنجكاو بود. هميشه علاقه داشت كه بفهمه كه چيزهای اطرافش به چه صورتی کار می کنند. او علاقه داشت كه بتونه كاری کنه كه آنها بهتر عمل کنن. مادرش به او اجازه داد تا لابراتواری در خانه برايش درست بشه تا او قادر باشه آزمايشات خودش رو انجام بده. در جوانی توماس آزمايشگاهی از خودش درست كرد جايی كه قادر بود ايده ها و نظرياتش را آزمايش کنه. بسياری از چيزها را در اين آزمايشگاه اختراع داد. قادرید حدس بزنيد كه اختراع مورد علاقه اش چه بود؟

بیوگرافی کامل توماس ادیسون

زندگینامه ادیسون – اختراعات توماس 

در حقیقت گرامافون يا دستگاه ضبط صوت. چنانچه در آن زمان موسيقی گوش دهيد، يا بايد خودتان آنرا می نواختيد و يا به كنسرت ها ميرفتيد. معروف ترين اختراع اديسون چراغ حبابی به حساب می آمد. در آن زمان، مردم از چراغ های نفتی و گازی به منظور روشن كردن منازلشان بهره می گرفتند. اديسون می دانست كه استفاده از الكتريسيته بسيار آسان تر و ارزانتر می باشد. مسئله اينجا بود كه كسي نمی دانست به چه صورتی می بایست اين كار را انجام دهد.

اديسون مدت زمان بسیار زيادی بر روی ايده اش تمرکز کرد. از خیلی از موارد در این راه استفاده کرد كه هيچ كدام عمل نمی كردند، ولی او هيچ گاه نا امید نشد و از کارش دست نکشید، او ادامه داد تا روزی كه توانست آنچه را در نظر داشت، کسب کنه. امروز ، شما به سادگي قادر خواهید بود با فشار دادن كليدی هر زمان نور وروشنايی را در اختیار داشته باشيد. همین طور اديسون نخشتین نيروگاه برق را تاسیس کرد كه به 85 مشتری برق میفروخت و توانايی روشن كردن 5 هزار لامپ را داشت. جالبه بدونید که او در سال 1882 در شهر نيويورك اين كار را انجام داد. توماس ادیسون همچنين دوربين متحرك را اختراع كرد. زمانی كه شما به تماشا فيلم و يا تلويزيون می نشینید، قادر خواهید بود از ايده و كارهای دشواری كه انجام داده است، قدردانی كنيد.

ادیسون اهل کجا بود؟

در واقع تعداد زیادی از ماشين های الكتريكی كه در حال حاضر در منازل یا مدارس به چشم میخورد، از ايده ها و نظريات اديسون نشات گرفته است. اختراع كردن بهترين چيزی بود كه توماس به آن علاقه داشت. او اول فکر میکرد كه اشيا پيرامونش به چه نحوی کار میکنه، بعدش فكر می كرد كه چگونه می تواند كاری كند كه آنها عملکرد بهتری داشته باشن. كه به آن الهام گرفتن گفته می شود، ولی بخش سخت كار اينجا بود كه اديسون می بایست ايده هايش را در عمل پياده سازی میکرد، طوری كه آنها كار میكنند. او انواع چيزها را مورد استفاده قرار میداد تا سرانجام دقيقا آن چه را كه می خواست بدست بیاره. دلیل موفقیت هایش را سخت كاركردن و مایوس نشدن میدانست و اینطور عنوان میکرد که :

اختراع يك درصد الهام گرفتن و 99 درصد پشتكار و جديت است.

نخستین پله‌ های ترقی توماس

در سال 1869 توماس ادیسون که اداره راه‌آهن را ترک کرده بود، تحت عنوان سرپرست فنی به استخدام یک مؤسسه صرافی بزرگ در نیویورک درآمد. در این مقام او توانست اولین اختراع موفقش را که نوعی تلگراف چاپی بود، به نام خود ثبت کند. تلگراف ادیسون بر خلاف انواع مرسوم که علائم مورس را به صورت صداهای کوتاه و کشیده به گوش اپراتور میرسانیدند، آنها را به صورت خط و نقطه بر روی نوار کاغذی چاپ میکرد. او حق امتیاز اختراعش را در مقابل 4 هزار دلار به مدیر صرافخانه فروخت و با پول آن در نیوآرک، نیوجرسی یک کارگاه تحقیقاتی برای خود دست و پا کرد. در محل جدید او به علاوه تکمیل لوازم جانبی تلگراف، یک سامانه پیشرفته نمایشگر اطلاعات بورس را طراحی کرد که سود بسیار زیادی را از آن بدست آورد.

نحوه کار توماس ادیسون

به همان شکلی که قبل تر هم گفتیم، اکثر اختراعات ادیسون حاصل تکمیل ایده‌ های دیگران و کار دسته‌ جمعی گروه بزرگی از تکنسین‌ ها و کارمندانی بود که تحت نظارت او به تحقیق و آزمایش خواهند پرداخت. لویس لاتیمر دستیار آفریقایی-آمریکایی ادیسون که در پروژه چراغ الکتریکی نقش حائز اهمیتی را ایفا کرد، از جمله این افراد به حساب می آید. چنانچه امروز کمتر نامی از کسانی مثل او به میان است، به این علت است که ادیسون اکثرا همکاران خود را در افتخار و اعتبار اختراعاتش سهیم نمیکرد. با این همه شکی نیست که بدون قدرت سازماندهی و خصوصا همت بلند ادیسون دست یافتن به این همه موفقیت امکان پذیر نبود. نیکلا تسلا فیزیکدان بزرگ و یکی از همکاران ادیسون درباره شیوه او برای حل مسائل مینویسد :

اگر ادیسون میخواست سوزنی را در انبار کاهی پیدا کند، با پشتکار زیاد دانه به دانه رشته‌های کاه را کنار میزد تا بالاخره سوزن را پیدا کند. بارها با تأسف شاهد بودم که چگونه قسمت اعظم وقت و انرژی او صرف یافتن یک فرمول جزئی یا انجام دادن محاسبه‌ ای کوچک میشد.

توماس نابغه قرن

حقایق بسیار جالب در مورد توماس ادیسون

  • آخرین تنفس ادیسون در یک لوله‌ آزمایش در موزه هنری فورد در نزدیکی دیترویت نگهداری میشود!!!
  • ادیسون در تلاش بود تا وسیله ای برای شکار ارواح اختراع کند و در حین تست آن یکی از دستیارانش مرد!!!
  • پس از مرگ توماس ادیسون چراغ های الکتریکی کشور به مدت یک دقیقه خاموش شدند!!!
  • توماس ادیسون یکی از اولین نسخه های عروسک های سخنگو را ساخت!!!
  • ادیسون در طول عمر خود 1368 اختراع را در ایالات متحده آمریکا و اروپا به ثبت رساند. البته او فهرست بلندی از ادعاهای حقوقی علیه مخترعان دیگر هم داشت.
  • ادیسون دچار مقیاسی از ناشنوایی بود و بر این باور بود که ناشنوایی اش او را موفق ترین دانشمند ساخته است.
  • یکی از دلایلی که ادیسون گرامافون را اختراع کرد این بود که آرزوها و آخرین کلمات پیش از مرگ افراد را ثبت کند.
  • دستگاه خالکوبی یک نسخه اصلاح شده از قلم الکتریکی توماس ایسون میباشد.
  • در سال 1915 شایعاتی پخش شد مبنی بر اینکه نیکولاس تسلا و ادیسون هر دو جوایز نوبل را رد کردند، بخاطر اینکه حاضر به اشتراک گذاری آن نبودند!!!

زندگی نامه ادیسون

زندگی شخصی نابغه آمریکایی قرن

ادیسون از همسر اولش ماری 3 فرزند داشت. ماریون استل ادیسون، توماس آلوا ادیسون جونیور و ویلیام لزلی ادیسون، فرزندان او محسوب میشدند. مری در 29 سالگی و در تاریخ 9 آگوست 1884 از دنیا رفت. علت مرگ او یا تومور مغزی یا اوردوز داروی مورفین بوده است. در آن سال‌ ها، مورفین دارویی عادی برای امراض گوناگون در بانوان به حساب می آمد.

ادیسون در 39 سالگی بار دیگر ازدواج کرد. دومین همسر او، مینا میلر، دختر یک مخترع مشهور به نام لوئیس میلر و مؤسس شرکت Chautauqua بود. ثمره‌ ازدواج دوم نیز 3 فرزند دیگر به نام‌ های مدلین ادیسون، چارلز ادیسون و تئودور میلر ادیسون بود. توماس آلوا ادیسون جونیور، علاقه داشت تا مثل پدرش به کسب‌ و کار فناوری و اختراع وارد شود. او در صنعت روغن مار برای مدتی فعالیت کرد ولی هیچ موقع موفقیت چندانی حاصل نشد، به‌ علاوه کارهای او مشکلاتی را نیز برای پدر به دنبال داشت. او دستگاه‌ های گوناگون و عموما ناموفقی تولید کرده و در بازار به‌ نام «آخرین اختراع ادیسون» عرضه میکرد.

زندگینامه ادیسون

کلام آخر

سرانجام توماس آلوا ادیسون، در 25 مهر 1310 (18 اکتبر سال 1931) در اثر بیماری دیابت در خانه‌ خود در گلنمونت از دنیا رفت. جسد او در پشت همین خانه به خاک سپرده شد. به‌ علاوه، یک ماسک مرگ از صورت ادیسون و طرحی از دست‌های او نیز ساخته شده است. امیدوارم که از این مقاله نهایت استفاده رو برده باشید و از خوندنش لذت برده باشین. اگر موردی هست در بخش نظرات بهم بگین.

مطالب مرتبط :

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: احسان رباط جزی

سلام احسان رباط جزی هستم دانشجوی رشته مهندسی صنایع و علاقه مند به حوزه نویسندگی سایت، اونم به خاطر اینکه بتونم تجربیات و دانش خودم رو با بقیه هم به اشتراک بگذارم و همینطور آدم پر انرژی و فعالی محسوب میشم.