رضا عطاران، بازیگر، کارگردان، فیلمنامه نویس و تدیونگر سینما و تلویزیون ایران است. این کمدین محبوب اصالتا مشهدی است، متولد ۲۰ اردیبهشت سال ۱۳۴۷. بعد از اخذ مدرک دیپلم برای تحصیل در رشته طراحی صنعتی به تهران آمد و در دانشگاه هنرهای زیبای دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. فعالیت هنری را از دهه ۶۰ و با تئاتر آغاز کرد، پس از آن جلوی دوربین مجوعههای تلویزیونی آمد و به دنبال موفقیتش در این زمینه، کارگردانی را نیز آغاز کرد. خلاصهای از بیوگرافی رضا عطاران را با هم مرور کردیم و حالا نوبت میرسد به بهترین فیلم های رضا عطاران. عطاران با کارگردانهای زیادی در سینما و تلویزیون همکاری کرده و جوایز ارزندهای نیز از ایفای نقش در فیلمهای کمدی، اجتماعی و درام نیز کسب کردهاست و بهترین فیلم های رضا عطاران گواه محبوبیت او در بین مخاطبان سینمای ایران است.
بهترین فیلم های رضا عطاران
۱- مصادره
فیلم «مصادره» را مهران احمدی در سال ۹۶ کارگردانی کرده است و هومن سیدی، بابک حمیدیان، هادی کاظمی و چند چهره دیگر در کنار عطاران در این فیلم جلوی دوربین رفتهاند. داستان فیلم درباره مردی به نام اسماعیل است که قبل از انقلاب بلیط بختآزمایی برنده میشود و با پول حاصل از آن زمین میخرد. بعد از انقلاب به دلیل همکاری با ساواک مجبور به ترک ایران میشود که خود دردسرهای زیادی دارد. او اما قبل از رفتن برای فروش زمینها به یکی از دوستانش وکالت میدهد و دردسرهای تازهای آغاز میشود. عطاران برای بازی در این فیلم نامزد جایزه سیمرع بهترین بازیگر مرد شد.
۲- هزارپا، یکی از بهترین فیلم های رضا عطاران
فیلم «هزارپا» باز هم محصول سال ۹۶ است و علاوه بر رضا عطاران، جواد عزتی، سارا بهرامی، مهران احمدی، امیر مهدی ژوله، شهره لرستانی و چند چهره دیگر مقابل دوربین ابوالحسن داوودی بازی کردهاند. داستان در زمان بعد از جنگ ایران و عراق رخ میدهد و درباره مردی است که در تصادف پای خود را از دست داده است. او برای ازدواج با دختری ثروتمند تصمیم میگیرد خود را جانباز جا بزند و دوست صمیمی او نیز در این مسیر به او کمک میکند.
۳- نهنگ عنبر
فیلم «نهنگ عنبر» را سامان مقدم در سال ۱۳۹۳ جلو دوربین برد و مهناز افشار نقش مقابل عطاران را در این فیلم بازی میکند. قهرمان این داستان ارژنگ است که از کودکی عاشق رویا است اما نمیتواند با او ازدواج کند تا اینکه رویا از ایران میرود. زندگی ارژنگ فراز و فرود زیادی دارد و در این مدت نیز چند بار رویا را ملاقات میکند اما هربار نمیتواند به او ابراز علاقه کند تا زمانی که ۵۰ ساله میشود و رویا یکبار دیگر به ایران میآید.
«نهنگ عنبر ۲: سلکشن رویا» را سامان مقدم در سال ۹۵ ساخت و باز هم مرور خاطرات دهه شصت است اما از دید رویا.
در این دو فیلم ویشکا آسایش، حسام نواب صفوی، رضا ناجی و چند چهره دیگر نقشآفرینی کردهاند.
۴- من سالوادور نیستم
فیلم «من سالوادور نیستم» را منوچهر هادی در سال ۹۴ در دو کشور ایران و برزیل جلوی دوربین برد و در کنار عطاران، یکتا ناصر و کارول ویدوتی بازی کردهاند. مردی به نام ناصر قهرمان این داستان است، مردی مومن و پایبند به اصول خانواده که برنده بلیط سفر به برزیل میشود. ناصر به همراه همسر و فرزندش به برزیل میرود و آنجا زنی برزیلی او را با همسرش، سالوادور، اشتباه میگیرد و کار به شکایت و پلیس و دردسرهای بیشتر میکشد.
۵- اسب حیوان نجیبی است
فیلم «اسب حیوان نجیبی است» را عبدالرضا کاهانی نوشته و ساخته است. داستان این فیلم پربازیگر درباره مردی است به نام بهروز که در طول مرخصی کوتاه مدتش از زندان تلاش میکند به بهانههای مختلف از مردم اخاذی کند و با گروهی روبهرو میشود که تلاش میکنند پول اخاذی شده را تهیه کنند، اما ساعات مرخصی رو به اتمام است و بهروز باید به زندان برگردد.
۶- ورود آقایان ممنوع، فیلمی به کارگردانی رامبد جوان و بازی رضا عطاران
فیلم کمدی و خنده دار «ورود آقایان ممنوع» را رامبد جوان در سال ۸۹ ساخت و در سال بعد توانست دومین فیلم پرفروش سال شود. داستان از دبیرستان دخترانهای آغاز میشود که مدیر سختگیر آن مخالف حضور آقایان در مدرسه است. در میانههای سال دبیر شیمی باید به مرخصی زایمان برود و او مجبور میشود یک دبیر مرد (رضا عطاران) استخدام کند که خلاف قوانین خودش است و برای تغییر این شرایط وضعیت را بدتر میکند. ویشکا آسایش، مانی حقیقی، بهاره رهنما و فلامک جنیدی از جمله بازیگران این فیلم هستند.
۷- گینس
فیلم کمدی «گینس» به نویسندگی و کارگردانی محسن تنابنده محصول سال ۹۳ است و علاوه بر عطاران، محسن تنابنده، علیرضا استادی و هومن حاجی عبدالهی نیز در این فیلم بازی کردهاند. داستان فیلم درباره سه برادر است که به پرورش شترمرغ مشغولند و تصمیم میگیرند با ثبت رکورد سوارکاری با شترمرغ نامشان را در رکوردهای گینس ثبت کنند، اما در این مسیر با دردسرهای زیادی روبهرو میشوند.
۸- نیش زنبور
فیلم «نیش زنبور» را حمیدرضا صلاحمند کارگردانی کرده است و سروش صحت فیلمنامه آن را نوشته. رضا کیانیان و مریلا زارعی نیز در آن نقشآفرینی کردهاند. در فیلم نیش زنبور که یکی از خنده دار ترین فیلم های رضا عطاران است با دو کلاهبردار همراه میشویم که دوستان قدیمی یکدیگرند و با کلاه گذاشتن سر خانمهای مسن پول آنها را میدزدند و روزگار میگذارنند تا اینکه یکی از آنها دستگیر میشود. بعد از آزادی دیگر روابط آنها مانند قبل نیست و با وجود اینکه سعی میکنند باز هم با هم کار کنند اما به هم شک دارند.
۹- طبقه هساث از فیلم های معروف رضا عطاران
«طبقه هساث» فیلم طنز رضا عطاران است به کارگردانی کمال تبریزی و نویسندگی پیمان قاسمخانی و محصول سال ۹۲. داستان فیلم درباره آقای کمالی است، مردی متدین و متعصب که همسرش را در قبری دوطبقه به خاک سپرده و طبقه دیگر را برای خودش خریده است. او برای تجدید روحیه به سفر میرود و زمانی که بازمیگردد متوجه میشود که قبرش به مرد دیگری فروخته شده، مردی غریبه که حالا در کنار همسرش است. عطاران برای نقشآفرینی در این فیلم سیمرغ بلورین نقش اول مرد را دریافت کرد. محمدرضا فروتن، پانتهآ بهرام، بهاره رهنما، پیمان قاسمخانی و هوتن شکیبا تیم بازیگران این فیلم را تشکیل میدهند.
۱۰- خوابم میآد
فیلم طنز «خوابم میآد» را رضا عطاران در سال ۱۳۹۰ ساخت و خودش نیز در کنار اکبر عبدی، مریلا زارعی، ویشکا آسایش، سروش صحت و چند چهره دیگر از جمله خداداد عزیزی، جلوی دوربین رفت. او در این فیلم نقش معلمی میانسال و ساده را دارد که هنوز نمیتواند با زنها ارتباط برقرار کند تا اینکه دختری پاستیل فروش را میبیند و مشکلات جدیدی برایش بهوجود میآید. این آدم معمولی، سرخورده و منزوی تنها جایی که میتواند به مشکلاتش فکر نکند در عالم خواب است.
عطاران توانست سیمرغ بلورین بهتری کارگردانی را برای این فیلم کسب کند.
از خنده دار ترین فیلم های سینمایی رضا عطاران که بگذریم، این هنرمند در کارنامهاش فیلمهای جدی نیز دارد که به خوبی نیز از پس ایفای نقش در آنها برآمده است فیلمهای مانند «دهلیز» که درامی اجتماعی است به کارگردانی بهروز شعیبی، «استراحت مطلق» به نویسندگی و کارگردانی عبدالرضا کاهانی، «کلاشینکف» ساخته سعید سهیلی و «آبنبات چوبی» به کارگردانی محمدحسین فرحبخش. بهترین فیلم رضا عطاران از نظر شما کدام فیلم است؟
مطلب مرتبط: فیلم عاشقانه
1 دیدگاه
نظر بدهمطلب های مرتبط
مطلب مرتبط: فیلم های سینمایی طنز ایرانی – لیست ۵۰تایی بهترین فیلم ها