in

نحوه پیگیری کارت سوخت هوشمند

آموزش پیگیری کارت سوخت

بحث سهمیه بندی بنزین و استفاده مجدد از کارت سوخت، در اوایل سال 1398 دوباره مطرح شد و شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی در اردیبهشت ماه برای کسانی که کارت سوخت نداشتن، فراخوان ثبت نام اعلام کرد. با اعلام دو نرخی شدن بنزین و سهمیه بندی آن در 24 آبان ماه، عده ای تازه صبح جمعه خبر سهمیه بندی بنزین را شنیده بودند و کارت سوخت نداشتن. لذا برای فرار از خرید بنزین 3000 تومانی، به فکر پیگیری کارت سوخت خود افتادند. در ادامه این مطلب نحوه پیگیری کارت سوخت و هم چنین ثبت نام کارت المثنی سوخت را برای خودرو و موتورسیکلت آورده ایم.

روش های پیگیری کارت سوخت

طبق اعلام شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی، تمامی مالکین خودرو و موتورسیکلت که کارت سوخت نداشتند، می بایست از تاریخ 8 اردیبهشت لغایت یکم دی ماه، برای دریافت این کارت ثبت نام کنند. اما پس از اعلام سهمیه بندی بنزین، عده ای بودند که حتی با وجود ثبت نام، کارت سوخت خود را تحویل نگرفته و باید آن را پیگیری می کردند. برای پیگیری کارت سوخت روش های مختلفی وجود داره که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.

1 – پیگیری کارت سوخت از طریق درگاه خدمات الکترونیکی انتظامی

پیگیری کارت سوخت

در صورت دسترسی به اینترنت می تونین پس از مراجعه به درگاه خدمات الکترونیک انتظامی به نشانی epolice.ir نسبت به پیگیری کارت سوخت خود اقدام نمائید. برای اینکار پس از رفتن به سایت، اشاره گر ماوس را بر روی گزینه کارت سوخت قرار دهید تا امکانات مربوط به این قسمت ظاهر شود. سپس بر روی اولین گزینه یا همان «پیگیری کارت سوخت» کلیک کنید تا وارد صفحه بعدی بشین.

پس از ورود به سامانه پیگیری وضعیت کارت هوشمند سوخت، شما باید نوع و شماره پلاک خود را درمحل های تعیین شده از صفحه وارد کرده و بر روی گزینه پیگیری کارت سوخت کلیک کنید. با انجام این کار صفحه باز شده و وضعیت کارت هوشمند سوخت شما را نمایش می دهد. تصویر زیر نمونه وضعیتی از کارت سوخت تحویل داده شده به پست است.

وضعیت کارت سوخت هوشمند

سامانه در خصوص روز تحویل کارت سوخت خودرو شما به شرکت پست و شماره مرسوله پستی آن، اطلاعاتی به شما می دهد. با استفاده از این شماره مرسوله می تونین به سایت شرکت پست و بخش سامانه رهگیری مرسولات مراجعه کرده و موقعیت دقیق بسته پستی حاوی کارت سوخت خود را پیگیری نمائید.

مدارک لازم برای دریافت کارت سوخت از اداره پست

در صورت درست بودن نشانی وارد شده و حضور در محل، حداکثر بعد از 5 روز از تاریخ تحویل کارت سوخت به اداره پست، بسته حاوی کارت هوشمند سوخت در محل مورد نظر و بعد از کنترل مدارک، تحویل داده خواهد شد. ولی اگر به هر دلیلی در محل آدرس ثبت شده در موقع ثبت نام حضور نداشتین، پس از پیگیری کارت سوخت خود و پیدا کردن شعبه اداره پست، می تونین با مراجعه به آن شعبه اداره پست و ارائه مدارک خودرو، کارت سوخت خود را تحویل بگیرید. توجه داشته باشین که حضور مالک خودرو برای دریافت کارت سوخت در اداره پست الزامی نمی باشد و تنها ارائه مدارک کفایت می کند.

2 – استعلام وضعیت کارت سوخت از طریق پیامک

استعلام پیامکی

یکی از روش های بسیار راحت برای پیگیری کارت سوخت، ارسال پیامک به سرشماره 1101202040 است. برای اینکار شما به کد وی آی ان (VIN) خودرو یا موتورسیکلت خود نیاز دارین. دقت داشته باشین که اطلاعات وارد شده در این پیامک باید با اعداد لاتین و با ترتیبی که در ادامه توضیح خواهیم داد وارد شود.

برای استعلام کارت سوخت موتورسیکلت، ابتدا باید حرف M و سپس ستاره و بعد از آن شماره VIN موتورسیکلت خود را در پیامک وارد کرده و به سرشماره اعلامی ارسال کنید. کد وی آی ان موتوسیکلت در پشت کارت موتور موجود است. بعنوان نمونه

M*IRKV91MN503685988

برای پیگیری کارت سوخت خودرو باید ابتدا حرف V و سپس ستاره و بعد از آن وی آی ان خودرو را که در پشت کارت آن وجود دارد را وارد کنید. بعنوان نمونه

V*IRPC90VV5I9658742

3 – پیگیری کارت سوخت از طریق سایت اداره پست

اگر از تحویل بسته پستی حاوی کارت سوخت خود به اداره پست اطمینان دارین، می تونین پس از مراجعه به سایت اداره پست و سامانه رهگیری مرسولات سازمانی، با وارد کردن کد وی آی ان (VIN) خودرو، از موقعیت بسته پستی خود اطلاع یابید.

قبلا امکان ثبت نام و پیگیری کارت سوخت از طریق سامانه خدمات دولت و یا اپلیکیشن خدمات دولت همراه، امکان پذیر بود. اما در حال حاضر این دو سامانه غیرفعال است و به همین دلیل از اشاره به آنها خودداری کردیم و صرفا روش های اصلی را برای شما توضیح دادیم.

مدارک لازم برای ثبت درخواست المثنی کارت سوخت

کارت سوخت المثنی

در صورت مفقودی کارت سوخت و یا نداشتن آن، برای ثبت درخواست المثنی باید به دفاتر پلیس 10+ مراجعه کرد. این روش در حال حاضر تنها شیوه ثبت درخواست کارت المثنی است. برای انجام این کار، مالک حقیقی  و یا حقوقی وسیله نقلیه باید پس از تهیه مدارک زیر، به یکی از دفاتر خدمات انتظامی مراجعه کند.

  • حضور مالک حقیقی وسیله نقلیه یا موکل حقوقی او که در وکالتنامه وی به صراحت کارت سوخت ذکر شده باشد
  • کارت ملی و یا شناسنامه مالک و یا وکیل آن جهت احراز هویت
  • اصل و کپی کارت خودرو و برگ سبز آن
  • آدرس کامل و کد پستی مالک خودرو (کارت سوخت برای مالک اصلی پست می شود)
  • بیمه نامه ماشین
  • پرداخت 10550 تومان هزینه درخواست المثنی کارت سوخت

توجه داشته باشین که این مبلغ باید از طریق دستگاه های کارت خوان دفاتر پلیس 10+ واریز شود و از پرداخت هرگونه مبلغ اضافی از طریق عابر بانک و یا فیش واریزی بانکی، خودداری نمائید. موضوع بعدی دیگر اینکه برای خودروهای پلاک قدیم، کارت المثنی صادر نمی شود.

پیگیری کارت سوخت مسدود شده خودروهای نفت گازسوز

یکی دیگر از مطالب مرتبط با کارت سوخت، رفع مسدودی کارت سوخت خودروهای نفت گازسوز است. دارندگان این دسته از خودروها که به آنها از طریق پیامک اطلاع رسانی شده، باید به دفاتر خدمات الکترونیکی انتظامی یا همان پلیس 10+ مراجعه کنند. همراه داشتن اصل کارت ملی، بیمه نامه شخص ثالث معتبر و کارت خودرو برای رفع مسدودی کارت سوخت الزامی است.

اگر مدارک معتبر و صحیح باشد، مسدودیت کارت سوخت رفع می شود؛ و درغیر این صورت متقاضی باید برای رفع مشکل به شرکت بیمه مراجعه کند. برای ارائه این خدمات در دفاتر پلیس 10+ هیچ هزینه ای نباید اخذ شود.

کارت سوخت خودروهای صفر کیلومتر

کارت سوخت خودرو صفر کیلومتر

سوالات متعددی در خصوص خودروهای صفر کیلومتر و نحوه پیگیری کارت سوخت این وسیله های نقلیه مطرح است. شایان ذکر است که اطلاعات خودروهای نوشماره و یا تعویض پلاک قدیم به جدید (منطقه ای ایران)، در هنگام صدور کارت شناسائی خودرو توسط راهور ناجا برای صدور کارت سوخت ارسال می شود. بنابراین دارندگان این دست از وسایل نقلیه برای دریافت کارت سوخت نیاز به ثبت نام ندارند.

شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده های نفتی برای رفاه حال شهروندان شماره تلفن 09627 و پورتال این شرکت به آدرس www.NIOPDC.ir را فراهم ساخته و آماده پاسخگویی به سوالات و پیشنهادات متقاضیان پیگیری کارت سوخت در سراسر کشور است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: کیوان چوگلی

سلام.کیوان هستم، کارشناسی ارشد ریاضیات مالی و علاقمند به مباحث سرمایه گذاری در اوراق بهادار و بورس می باشم..به نویسندگی و نوشتن علاقمند هستم و همیشه در پی یادگیری مطالب جدید ...با نظرات خود بنده و تیم بلاگر نت نظر را دلگرمی دهید..