in

بی نظیربی نظیر

چگونه کتابخوان شویم ؟ کرم کتاب شوید!

شروع کتابخوانی

چگونه کتابخوان شویم ؟ شاید باورتون نشه، اما تعداد انگشت شماری کار وجود که من به خوابیدن زیر پتو و کتاب خوندن ترجیح‌شون می‌دم. اما خب این روزها کارهای بسیار ساده‌تری برای وقت پر کردن هست. یه فیلم جذاب جدید و یا چند دقیقه بیشتر خوابیدن. اما… نکته مهم همین‌جاست! مطالعه کتاب فقط سرگرمی نیست. کتاب‌ها هر کدوم دنیای خودشون رو دارن. اگه کتابی که می‌خوای بخونی جز دسته کتاب‌های زرد نباشه، می‌تونه کلی اطلاعات مفید بهت اضافه کنه. مهم نیست اگه 50 سالته و هنوز 10 تا کتاب هم نخوندی. مهم اینه که الان تصمیم گرفتی شروع کنی. دیگه نپرس چگونه کتابخوان شویم . بعد از خوندن این مطلب تو رسما یک کتابخوانی. 

۱- گوشه دنجت رو پیدا کن

چگونه کتابخوان شویم

اولین قدم برای پرت شدن در چاه عشق کتاب‌ها، این هست که یک نقطه دنج پیدا کنی و اونجا رو برای خودت کنی. مکان من یک جای نورگیر، کنار پنجره و کتابخونه‌ام هست. با ایجاد فضایی در خونه که به خوندن اختصاص داده شده، به دور از سر و صدای و مشغله‌های روزمره، تمرکز رو برای خوندن صفحات کتاب آسون می‌کنه. 

۲- با کرم‌های کتاب معاشرت کن

چگونه کتابخوان شویم

شاید تو زندگی‌ات به یه کرم کتاب برخورده باشی. این آدم‌ها حرف‌هاشون با آدم‌های دیگه فرق داره. اون‌ها کتاب‌ها زیادی هستند! بله اون‌ها کتاب‌هایی هستند که خوندند. معاشرت با این افراد باعث می‌شه که انگیزه‌ات برای خوندن بیشتر بشه و البته روز به روز بیشتر مجذوب کتاب‌ها می‌شی (مواظب باش مجذوب خود کرم کتاب نشی). 

۳- از راهنمایی دیگران کمک بگیر

کتاب‌هایی که تنها ۱۰ صفحه خونده شدن، در کتابخونه من کم نیستند. این توصیه رو می‌کنم چرا که نمی‌خوام تو هم به خاطر انتخاب اشتباه کتاب‌ها، عذاب وجدان داشته باشی. از راهنمایی دیگران استفاده کن. نظر دوست‌هات رو درمورد بهترین کتابی که خوندند بپرس. اگه پیشنهاد کتاب از طرف کسی باشه که دوستش دارید، حتی اگه کتاب فوق العاده‌ای هم نباشه، برای شما جذاب و دوست داشتنی می‌شه. 

۴- برای شروع کتاب‌های سنگین انتخاب نکن

وزن کتاب رو نمی‌گم! اگه می‌خوای تازه کتابخوانی رو شروع کنی و یا اینکه می‌خوای مجددا به دوران عطف خودت برگردی، نباید کتاب‌هایی رو انتخاب کنی که خیلی طولانی هستند و یا نثر سنگینی دارند. ضمنا، در اول کار به خودت سخت نگیر و فکر نکن فقط باید برترین کتاب‌های جهان رو بخونی. پیشنهاد من این هست که با کتاب “هر دو در نهایت می‌میرند” و یا “سه شنبه‌ها با موری” شروع کنی. 

۵- هر روز، تحت هر شرایطی بخون

چگونه کتابخوان شویم

خب اعتراف می‌کنم که من هم یک مدت علاقه‌ام رو به کتابخوانی از دست داده بودم. دلیلش این بود که به خاطر مشغله و یا بهتره بگم، جایگزین کردن کارهای دیگه، بین کتاب خوندنم فاصله افتاده بود. امروز می‌خوندم اما چند روز پشت سرش نمی‌خوندم. این می‌شد که داستان توی ذهنم کم رنگ می‌شد و با اینکه کتاب واقعا اثر خوبی بود، کنارش می‌ذاشتم. هر روز اگر وقت هم ندارید، حداقل ده صفحه بخونید. 

۶- عضو یک باشگاه کتابخوانی شو

یک راه حل امتحان شده و واقعی! به اشتراک گذاشتن افکار در مورد آخرین فصل هایی که در مورد کاراکترها خوندیم همیشه لذت بخش هست و برنامه‌ریزی‌های منظم به ما به انگیزه می‌ده تا با سرعت گام برداریم. علاوه بر این، خوندن همگانی یک کتاب واقعا لذتبخشه. 

۷- لیست‌های پیشنهاد کتاب استفاده کن

خب به نظرم نیازی نیست این مورد رو توضیح بدم. حتما لیست‌های معرفی کتاب رو چک کن و حتما حتما نظرات مطالب رو بخون. 

۸- چگونه کتابخوان شویم ؟ نکات

  1. خرید کتاب هنگام تخفیف کتاب؛ پول زیادی پس انداز می‌کنی و باعث می‌شه زودتر از آنچه انتظار می‌ره، کرم کتاب بشی. 
  2. طبیعت یا کافه! دو مکان عالی برای کتابخوانی
  3. کتابی با خود همراه داشته باش؛ کتاب‌های کوتاه در هنگام سفر عالی هستند و می‌تونی به سرعت خوندن اون‌ها رو تموم کنی.
  4. اولین و آخرین کاری در شبانه روز انجام می‌دی، مطالعه کتاب باشه.
  5. نوشته‌ها را با چشم دنبال کن. زمزمه نکن.
  6. اگر از کتابی لذت نمی‌بری، مجبور نیستید بخونی. 

بهترین کتاب‌هایی که من تا به حال خوندم: ۱- ناطور دشت ۲- کافکا در کرانه هستند. اگر علاقه به ژانر تخیلی داری، کتاب‌های حکایت‌های مریخی و فارنهایت ۴۵۱ رو بهت پیشنهاد می‌دم. اگر دوست داری یک کتاب عاشقانه و بیوگرافی بخونی، ملت عشق رو پیشنهاد می‌دم. اگه می‌خوای درباره دنیای پس از مرگ بخونی، در بهشت ۵ نفر منتظر شما هستند رو بخون. اگر می‌خوای جنایی بخونی، مجموعه کارآگاه استرایک از جی کی رولینگ رو بخون. اگه می‌خوای یک کتاب معمایی بخونی، قهوه سرد آقای نویسنده رو بخون. اگه نوجوان هستی و دنبال کتاب‌های خفن هستی که تو رو به چالش بکشه، ماجرای عجیب سگی در شب، خانه‌ای در تاریکی و یا ماجرای یه پسر بچه شر و طرد شده ته کلاس، ردیف آخر، صندلی آخر رو بخون. 

امیدوارم از خوندن این مطلب لذت برده باشی. خوشحال می‌شم نظرت رو برام بنویسی و بهم بگی قصد داری چه کتابی رو شروع کنی. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: مهتاب حسینی نژاد

دانشجوی مهندسی نرم افزار هستم. آرزوهای بزرگ و سوالات بزرگ‌تری در ذهنم دارم. اما عقیده دارم این زمانی که ما آدم‌ها در اختیار داریم مطلقا برای خودمون نیست. این رو هم بگم که عاشق موسیقی هستم. و اینکه امیدوارم بتونم با مطالبم به شما کمک کنم...