in ,

بی نظیربی نظیر بامزهبامزه

جهان در سال ۲۰۵۰ چگونه خواهد بود؟

آینده دنیا چگونه خواهد بود

تا به حال به این موضوع فکر کردی که جهان در سال ۲۰۵۰ چجوری میشه؟! اتفاقاتی که در ۳۰ سال آینده رخ میده، آیا ریشه در تصمیمات امروز بشر داره؟ جهان در سال ۲۰۵۰ میتواند خیلی عجیب تر از الان باشد و بی شک نقش تکنولوژی در زندگی بشر پر رنگ تر خواهد شد و همه امور و کسب و کار ها به سمت تکنولوژی، هوش مصنوعی و مجازی شدن خواهند رفت و به نوعی فرآیند تغییر زندگی بشر و سوق زندگی به سمت تکنولوژی در موارد و زمینه های مختلف تکامل بیشتری می یابد و دنیا متحول خواهد شد. اگر میخوای پیش بینی های انجام شده در مورد جهان در سال ۲۰۵۰ رو بدونی، این مطلب قطعا میتونه برات جالب باشه.

جهان سال ۲۰۵۰

جهان در سال ۲۰۵۰

آینده دنیا برای بسیاری از ما ناامیدکننده و ترسناک به‌ نظر می آید. تغییرات اقلیم، رشد جمعیت و کاهش منابع طبیعی مسلما چالش‌ های بیشتری را در دهه ‌های پیشِ‌ رو، برای ما انسان‌ ها به‌ همراه خواهد داشت.

شاید در این شرایط خوش بینی به آینده دنیا کمی سخت باشد، ولی وقتی به پیشرفت‌های اجتماعی و اقتصادی یا نوآوری‌ هایی که در علم و تکنولوژی در حال رخ‌ دادن است فکر می ‌کنیم، تا حدودی می ‌توان پرده ‌های بدبینی را کنار زد.

از طرفی چنانچه واقع‌ بین نباشیم و هر یک از ما سهم خود را در هرجا که هستیم ایفا نکنیم، ناگزیر به همان آینده ناخوشایند می رسیم. در این مطلب قصد داریم ببینیم در سال ۲۰۵۰، احتمالا چه رویدادهایی در انتظار دنیاست. در ادامه به ذکر اتفاقاتی که برای جهان در سال ۲۰۵۰ پیش بینی شده است، می پردازیم؛

۱) پیشرفت هوش مصنوعی را شاهد خواهیم بود

بعضی از افراد ظهور هوش مصنوعی و ربات‌ها را به صورت کلی مشکل ‌ساز می ‌دانند. آنها می‌ گویند که این ربات‌ ها جایگزین کارگران می شوند. این صحیح است، ولی باید در نظر داشت که هر نوآوری، صنایع و مشاغل جدیدی را ایجاد کرده است. این موضوع درباره هوش مصنوعی هم درست است. ربات ‌ها می ‌توانند کمک بزرگی برای ما باشند. هانس موراویچ از انستیتو رباتیک دانشگاه کارنگی ملون پیش ‌بینی کرده است که تا سال ۲۰۵۰ ربات‌ هایی داریم که از لحاظ فیزیکی و عقلی بهتر از انسان عمل می ‌کنند و همه مشاغل را به ‌شکل خودکار اداره می کنند.

دنیا 2050

۲) عدم دسترسی به آب کافی در بیش از نصف دنیا!

طبق آمار سال ۲۰۲۰، حدود ۷۸۰ میلیون نفر در جهان به آب پاک دسترسی ندارند و بیش ‌از ۲٫۵ میلیارد نفر با مشکلات بهداشتی مواجه اند. این مناطق تولیدکننده ۲۰ درصد از تولید ناخالص داخلی دنیا هستند. پژوهشگران MIT می‌ گویند که تا سال ۲۰۵۰، امکان دارد تعداد افراد ساکن در مناطقی که مشکل کمبود آب آشامیدنی دارند، به بیش‌ از ۵ میلیارد نفر برسد. البته در نظر داشته باشید که مشکل فقط آب آشامیدنی نیست. بسیاری از این مناطق امکان دارد برای آبیاری مزارع، تهیه غذا و دیگر اهداف صنعتی و زیست ‌محیطی کمبود آب داشته باشند.

۳) خودروها هوشمند تر، ایمن تر و پاک‌تر می شوند

بزرگ ‌ترین خودروسازان، در دهه بعد، خودروهای بدون‌ راننده را که رانندگی، ترمزکردن و پارک‌کردن را به‌ صورت ‌خودکار انجام می‌ دهند، روانه بازار می کنند. کارشناسان معتقدند که بیشتر خودروها تا سال ۲۰۳۵ به صورت کامل بدون دخالت انسان کار می کنند. خطای انسانی عامل ۹۰ درصد از تصادف‌ های رانندگی است. خودروهای بدون‌ راننده ایمن ‌تر هستند، تنها در مسیر خودشان حرکت می‌ کنند و خواب نمی ‌مانند؛ به این صورت خطای انسانی را حذف می ‌کنند.

دنیا در سال 2050

۴) جمعیت دنیا به بیش از ۹ میلیار نفر می رسد!

بنابر پیش بینی های انجام شده به وسیله سازمان ملل متحد، جمعیت جهان از ۷٫۳ مییارد فعلی به ۹٫۷ میلیارد نفر در سال ۲۰۵۰ می رسید. در شرایطی که گرمایش جهانی به مساله فوق العاده جدی مبدل شده، منابع به سرعت در حال تخلیه هستند و تامین انرژی مساله ای چالش برانگیز به حساب می آید، رشد جمعیت دنیا به معنای فشار هرچه بیشتر بر کره زمین خواهد بود.

۵) اعضای بدن مصنوعی پیشرفته ‌تر میشود

فناوری‌ های کنونی قادرند به افرادی‌ که منتظر پیوند اعضا هستند کمک کنند که تا زمان فراهم‌ شدن امکان پیوند، زنده بمانند. در حال حاضر افرادی ‌که منتظر پیوند قلب هستند، می ‌توانند تا زمان ایجاد شرایط، با قلب مصنوعی به ‌صورت موقت زنده بمانند. طی ۳۵ سال آینده یا بیشتر، اندام ‌های مصنوعی و آزمایشگاهی پیشرفته ‌تری ساخته می شوند، بدین صورت افراد دیگر مجبور نیستند به مرگ کسی امیدوار باشند تا از اندام‌ های او استفاده نمایند.

۶) اینترنت به هر گوشه‌ ای از دنیا می رسد

طبق پیش‌بینی‌ ها، تا سال ۲۰۵۰ بیش ‌از ۸ میلیارد نفر یعنی ۹۷٫۵ درصد از جمعیت دنیا به اینترنت دسترسی دارند. امروزه ۴۰ درصد از مردم جهان به اینترنت دسترسی دارند. این نوآوری ‌ها با فراهم‌ کردن امکان دسترسی به ویکی ‌پدیا یا پلتفرم کیک استارتر، در کشورهایی مثل اوگاندا و پاکستان، می‌ توانند برقراری ارتباطات و انجام فعالیت‌ های تجاری را در سطح جهانی برای مردم این مناطق تسهیل کنند.

۷) واکسن و درمان بسیاری از بیماری ‌ها یافت می شود

شاید از حالا نتوانیم حدس بزنیم که در آینده چه بیماری‌ هایی بدن ما را تهدید خواهد کرد، ولی تا سال ۲۰۵۰ مطمئنا واکسن و درمان‌ هایی را برای بیماری‌ های فعلی خواهیم یافت. کارشناسان معتقدند که تا یکی ‌دو دهه آینده می ‌توانند واکسن پیشگیری از شیوع بیماری ایدز را پیدا کنند. دانشمندان گام ‌های بزرگی را در درک چگونگی تعامل سیستم ایمنی بدن ما با ویروس‌ها برداشته ‌اند. از طرفی بیماری مالاریا سالانه جان حداقل ۱ میلیون نفر را می ‌گیرد و این در حالی است که برای این بیماری درمان وجود دارد، دانشمندان قصد دارند این بیماری را به صورت کامل از بین ببرند.

دنیا 2050 میلادی

۸) شاید بتوانیم با مغزهای کامپیوتری زندگی را جاودانه کنیم!

دانشمندان علوم اعصاب سعی دارند تا سال ۲۰۴۵ هوشیاری و عملکرد مغز انسان را به بدنی مصنوعی انتقال دهند. آنها این کار را با نقشه ‌برداری از مغز، محدودکردن فعالیت آن به محاسبات و بازسازی آن محاسبات در قالب کد انجام می دهند. البته باید در نظر داشت که هدف صرفا جاودانگی نیست؛ آنها قصد دارند با این‌ کار توانایی انجام کارها یا رفتن به مکان ‌هایی را به این بدن ‌های مصنوعی بدهند که برای بدن خودمان ممکن نیست، به عنوان مثال سفر به نزدیکی‌ های خورشید.

۹) بالا آمدن سطح آب امکان دارد برخی از بزرگ ‌ترین شهرهای دنیا را زیر آب ببرد!

چنانچه انتشار کربن همین ‌طور ادامه یابد و هیچ ‌کاری انجام ندهیم، سطح آب دریاها در کل دنیا بالا می آید. طبق پیش‌بینی‌ ها، شهرهای ساحلی از نیویورک گرفته تا کلکته ویران خواهند شد. بالا آمدن آب اقیانوس‌ ها تا سال ۲۱۰۰، امکان دارد به ۳ فوت برسد، ولی تنها ۴۵ سانتی ‌متر بالاآمدن آب‌ ها هم می‌تواند بسیاری از مردم شهرهای ساحلی را بی ‌خانمان کند. دو شهری ‌که بیشتر از همه در معرض خطر بالا آمدن آب دریاها قرار دارند، کلکته و نیویورک هستند.

پیش بینی جهان در سال ۲۰۵۰

۱۰) جمعیت شهرنشین دنیا ۳ ‌برابر میشود!

در سال ۱۹۵۰، کم تر از ۷۵۰ میلیون نفر در مناطق شهری زندگی می ‌کردند. در حال حاضر بیش ‌از نیمی از کل جمعیت جهان در شهرها زندگی می‌ کنند و همین ‌طور به‌ تعداد آنها اضافه می ‌شود. بر اساس پیش‌بینی ‌ها، جمعیت شهرنشین دنیا ۳ برابر خواهد شد. ازدحام جمعیت می ‌تواند سرعت گسترش بیماری های عفونی و ویروسی را افزایش دهد. همین امسال شاهد نمونه ‌ای از آن هستیم. کووید ۱۹ در شهرهای بزرگ دنیا در حال فاجعه‌ آفرینی می باشد.

پیشنهاد مطالعه : کتاب پیشگویی سیلویا درباره کرونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نویسنده: احسان رباط جزی

سلام احسان رباط جزی هستم دانشجوی رشته مهندسی صنایع و علاقه مند به حوزه نویسندگی سایت، اونم به خاطر اینکه بتونم تجربیات و دانش خودم رو با بقیه هم به اشتراک بگذارم و همینطور آدم پر انرژی و فعالی محسوب میشم.